Μοναδική εμπειρία η ανάβαση στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Στέκει αγέρωχο έξι και πλέον δεκαετίες εκεί ψηλά στον Υμηττό το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα μας και ατενίζει όλα τα νότια προάστια, τον Πειραιά, ακόμη και ένα τμήμα της Αθήνας.

Μια φορά το χρόνο, κάθε σήμερα που γιορτάζει, το μονοπάτι φωτίζεται σε όλο το μήκος της διαδρομής και το βουνό παίρνει ζωή. Εκατοντάδες άνθρωποι ανεβαίνουν το δύσβατο μονοπάτι για να προσκυνήσουν και να νιώσουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα κατάνυξης, αυτή την ηρεμία και την ψυχική αγαλλίαση.
Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Διαβάστε πώς περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία αυτή: “Δεν μπορεί να μην αισθανθείς βαθιά κατάνυξη και παράλληλα αγαλλίαση, φτάνοντας στον Προφήτη Ηλία και ατενίζοντας τη Γλυφάδα και στο βάθος τη θάλασσα του Σαρωνικού. Και ταυτόχρονα συγκίνηση, που και φέτος εκατοντάδες συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, ανεβήκαμε στο βουνό μας, τιμήσαμε τη γιορτή της Ορθοδοξίας και τιμήσαμε μαζί και μία από τις πιο όμορφες παραδόσεις στην πόλη μας.
Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ανεβαίνουμε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία ψηλά στον Υμηττό, εκεί που βρίσκεται το εκκλησάκι μας πάνω στο βουνό κοντά 60 χρόνια τώρα, όπου μας φυλά και μας προστατεύει. Να ‘μαστε όλοι καλά, να περάσουμε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία με την πανδημία, να βγούμε όλοι γεροί και δυνατοί και να γιορτάζουμε εκεί ψηλά κάθε χρόνο τον Προφήτη Ηλία.