Μπήκαμε στο πρώτο Four Seasons της χώρας στον ανακαινισμένο Αστέρα Βουλιαγμένης (pics)

Με πληρότητες άνω του αναμενόμενου για τις λιγοστές ημέρες λειτουργίας του, ξεκινά την σεζόν το πλήρως ανακαινισμένο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens με όραμα να κατακτήσει την δική του θέση στον παγκόσμιο πολυτελή τουριστικό χάρτη και διεκδικώντας σημαίνοντα ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η πρώτη φάση της ξενοδοχειακής επένδυσης που αποτελεί την μεγαλύτερη του είδους που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα κι η οποία αναμένεται στο σύνολό της να ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ, έχει πλέον ολοκληρωθεί και μέχρι και Πάσχα θα λειτουργούν σε πλήρη δυναμική και οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και τα bungalows.

 

Με την ολοκλήρωση της φάσης αυτής και την λειτουργία του συγκροτήματος, η επένδυση έχει ήδη ξεπεράσει τα 600 εκατ. και πλέον απομένουν να επενδυθούν ακόμα 30 εκατ. στην αναβάθμιση της παραλίας αλλά και της μαρίνας.  Τόσο η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στην πλαζ όσο και η αναβάθμιση της μαρίνας με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί πλέον να υποδεχθεί mega yachts και να γίνει εφάμιλλη αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού, θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Όπως ανέφερε ο CEO του Αστέρα, Στέλιος Κουτσιβίτης στο insider.gr κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου συγκροτήματος στους δημοσιογράφους, μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να ολοκληρωθεί η φάση της αδειοδότησης – αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα – ώστε να ξεκινήσει στην συνέχεια ο σχεδιασμός και η υλοποίηση.

Περίπου ο ίδιος χρόνος θα χρειαστεί και για την ανοικοδόμηση των ιδιωτικών κατοικιώνπου θα κατασκευαστούν εντός του συγκροτήματος. Η ζήτηση, όπως διευκρινίστηκε, είναι μεγάλη τόσο από εγχώριους όσο κι από διεθνείς πελάτες, και ήδη έχουν πουληθεί κάποια οικόπεδα κι έχουν ξεκινήσει οι μπουλντόζες. Ωστόσο ο χρόνος δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια αφού για να ξεκινήσει η κάθε κατασκευή έπεται της αγοράς του οικοπέδου και δεν εξαρτάται από την διεύθυνση του Αστέρα από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Να υπενθυμίσουμε ότι προβλέπεται να κατασκευαστούν έως και 13 κατοικίες εντός του συγκροτήματος με ξεχωριστή αρχιτεκτονική η καθεμία σεβόμενες ωστόσο συγκεκριμένες προδιαγραφές που τις εναρμονίζουν με τον περιβάλλοντα χώρο.

Πέρα από την τοποθέτηση του Αστέρα στον παγκόσμιο πολυτελή τουριστικό χάρτη στόχος του εμβληματικού συγκροτήματος είναι και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν με τα οφέλη που αυτη συνεπάγεται για τον ευρύτερο προορισμό της Αττικής. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Four Seasons Astir Palace, Σαμ Ιωαννίδη, αυτό θα επιτευχθεί με την διοργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων αλλά και γάμων, στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες συνεδριάσεων που υπάρχουν τόσο στη Ναυσικά όσο και στο Αρίον. Ήδη μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε, έχουν κλειστεί για τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 90 γάμοι αλλά και 70 μικρά συνέδρια.

Το πρώτο Four Season της Ελλάδας αλλά όχι το τελευταίο

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το οποίο αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο του διεθνούς ξενοδοχειακού κολοσσού στην Ελλάδα αλλά και στην Νότια Μεσόγειο, αναδεικνύεται σε ορόσημο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας στη χώρα, υποστηρίζοντας το όραμα της Astir για τη δημιουργία ενός κορυφαίου προορισμού πολυτελείας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ωστόσο δεν θα είναι και το τελευταίο αφού όπως διευκρινίστηκε η Four Seasons εξετάζει ήδη την επέκτασή της και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως νησιωτικούς.

Η πλήρης ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών πραγματοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική και αρχιτεκτονική τους αξία, με στόχο τη δημιουργία μιας ανανεωμένης, υψηλών προδιαγραφών, αισθητικής που ακολουθεί τα πρότυπα του σύγχρονου design.

Το νέο ξενοδοχείο λειτουργεί πλέον ως ενιαία μονάδα υπό τη διαχείριση της Four Seasons, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας για τον επισκέπτη, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία ολόκληρης της Μεσογείου.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.

To ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο είναι επίσης διαθέσιμο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Επιπρόσθετα –εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου– υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που το όραμά μας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου προορισμού πολυτελείας παίρνει σάρκα και οστά. Η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι και με την υπογραφή της Four Seasons θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα» αναφέρει ο Στέλιος Κουτσιβίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.

πηγή: insider.gr