Νέο ωράριο στην εστίαση – Ποτό και φαγητό για εμβολιασμένους με το ρολόι

Νέο ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Ποτό και φαγητό για εμβολιασμένους με το ρολόι.


Νέο ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά κυρίως του εμβολιασμένους, αφού αυτοί έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, σε μπαρ, ταβέρνες και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, γεγονός που σημαίνει ότι φαγητό και ποτό θα είναι με το ρολόι στο χέρι από 3 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες στα μαγαζιά, παρά μόνο καθήμενοι.

Επίσης, σε κάθε τραπέζι μπαίνει όριο 6 ατόμων. Ακόμη, γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή η διπλή χειρουργική από όλο το προσωπικό στην εστίαση.

Η μουσική, για την ώρα θα επιτρέπεται στα μαγαζιά, αλλά όπως υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, η διακοπή της θα είναι το επόμενο μέτρο αν δεν τηρηθούν όσα ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 16/1/2022.


Από 3 Ιανουαρίου έως τις 16/01 ισχύουν τα εξής

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.

Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Πηγή : ieidiseis.gr