Νέα θεωρία για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Είναι ζωντανός, αλλά κρύβεται για να μην νοσήσει από κορονοϊό»!

Τέλος δεν έχουν τα σενάρια για την τύχη του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει «εξαφανιστεί» από τις 11 Απριλίου από τα φώτα της δημοσιότητας και το νεότερο αυτών μιλάει για αποφυγή δημόσιων εμφανίσεων, λόγω κορονοϊού.


Μετά τις φήμες περί ασθένειας, περί κώματος, ακόμη και περί θανάτου, τώρα η Νότια Κορέα παρουσιάζει μια ακόμα εκδοχή, αυτή του να «κρύβεται» λόγω Covid-19.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως να έχασε τη σημαντική επέτειο της 15ης Απριλίου, εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορονοϊό και όχι γιατί είναι άρρωστος, δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη Βόρεια Κορέα.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστες κινήσεις στη Βόρεια Κορέα και συμβουλεύουν να είναι κανείς επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά στις αναφορές για πιθανή ασθένεια του Κιμ.


Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά δεδομένου ότι η χώρα έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει μια επιδημία, η απουσία του Κιμ από δημόσιες τελετές δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη, δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Ενοποίησης Κιμ Γεόν-τσουλ, που επιβλέπει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα.

«Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχει χάσει την επέτειο για τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, αλλά πολλές εκδηλώσεις της επετείου, μεταξύ των οποίων εορτασμοί και ένα επίσημο δείπνο, έχουν ματαιωθεί λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό», δήλωσε ο Κιμ Γεόν-τσουλ στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστάσεις από τα μέσα Ιανουαρίου κατά τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για σχεδόν 20 ημέρες. «Δεν το θεωρώ αυτό ιδιαίτερα ασυνήθιστο δεδομένης της σημερινής κατάστασης (με τον κορονοϊό)».


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε χθες να εννοηθεί χθες πως είναι ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, απευθύνοντάς του την ευχή να «είναι καλά», χωρίς όμως να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τις αναφορές περί της υγείας του Κιμ και ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η Βόρεια Κορέα έχει ακυρώσει κάποιες μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε καραντίνα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού.


Ωστόσο, αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν κρύβεται λόγω των φόβων για τον Covid-19, αυτό θα «καθιστούσε διάτρητη τη ρητορική των κρατικών μέσων ενημέρωσης περί τέλειας διαχείρισης αυτής της κρίσης», δήλωσε ο Τσαντ Ο’ Κάρολο, διευθύνων σύμβουλος του Korea Risk Group, που παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα. «Αν προσπαθεί απλά να αποφύγει τη μόλυνση, θεωρητικά θα ήταν πολύ εύκολο να δημοσιευθούν φωτογραφίες ή βίντεο με έναν Κιμ που φαίνεται υγιής», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here