Νέος φόρος αίματος στην Παραλιακή – Nεκρός μοτοσυλετιστής

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ο φόρος αίματος που καταβάλλεται στoυς δρόμου της Ελλάδας.

Συμφωνα με πληοφορίες που μας έρχονται από το δημοφιλές group το Forum των 3Β ένας μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του εχθές το βράδυ σην παραλιακή σε τροχαίο δυστύχημα.

Το δυστύχημα έγινε στο ύψος της Βούλας ακριβώς έξω από το πικπα μετά τις γραμμές του τραμ στην κατεύθυνση προς Βουλιαγμένη.

Το κράνος που φοούε ο άτυχος αναβάτης δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει το μοραίο.

Προχθές η Τροχαία έδωσε στην δημοσιοτητα τον κατάλογο των στατιστικων στοιχείων για τα τροχαία ατυχήμτα του μήνα Φεβουαρίου, στην περιοχή της Αττικής όπου 9 άνθρωποι είχαν τραγική κατάληξη ενώ 1016 οδηγούσαν υπο την επήρρεια αλκοόλ.

Η ανακοίνωση τη τροχαίας

Φωτό Δημήτρης Μαλτέζος το forum των 3Β

Κατά το μήνα Φεβρουάριο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 519 τροχαία ατυχήματα με 622 παθόντες και ειδικότερα:

9 θανατηφόρα με 9 νεκρούς,

10 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες,

500 ελαφρά με 601 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -24.203- παραβάσεις από τις οποίες -650- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

1.016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -94- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

253 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

696 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

615 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

670 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή : notia-today.gr