Νέο blackout στην τηλεκπαίδευση – Άλλαξαν νύχτα την πρόσβαση στους μαθητές

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη.


Και σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται, με το σύστημα να αρνείται να τους δώσει πρόσβαση, διότι αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης πολλών παιδιών, διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα, μετά την αλλαγή του url, με αποτέλεσμα ένα ακόμη… αλαλούμ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης ως μια «τεράστια τεχνολογική πρόκληση», ενώ υποστήριξε ότι «τρέχουν» 40.000 ψηφιακές τάξεις, με 700.000 συμμετέχοντες. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η αναβάθμιση θα επιφέρει αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πώς ενημερώθηκαν οι μαθητές για την πρόσβαση στο νέο link της πλατφόρμας

«Αγαπητοί κηδεμόνες Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια αναβάθμισης του συστήματος που θεωρείται επιβεβλημένη αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αντέξει τον όγκο και των παιδιών του δημοτικού και των νηπιαγωγείων. Το ερώτημα προκύπτει και έχει να κάνει με το γιατί, για μια ακόμη φορά, από το υπουργείο Παιδείας επιλέγουν να κάνουν… τελευταία στιγμή τις αλλαγές που βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία του συστήματος, με αποτέλεσμα και αυτή η Δευτέρα, όπως και η περασμένη, να δημιουργεί προβλήματα σε χιλιάδες παιδιά, που προσπαθούν και δεν κατορθώνουν να μπουν στο Webex.

Η ενημέρωση που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, είναι πως πρόκειται για πανελλαδικό πρόβλημα και πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο το πρόβλημα που έχει υπάρξει ξανά με το webex.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ