Νέο εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο διπλάσιο από το Athens Metro Mall από τον ομογενή Π. Κωνσταντίνου

Την ανάπτυξη δεύτερου εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου έχει δρομολογήσει ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Π. Κωνσταντίνου. Πρόκειται για επένδυση ύψους 93,4 εκατ. ευρώ δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο της Λυκόβρυσης.

Ο κ. Κωνσταντίνου ο οποίος δραστηριοποιείται και στη λιανική (ΔιάφανοUnited Colors of Benetton, Sisley κ.α.) έγινε γνωστός το 2010, έπειτα από την υλοποίηση του πετυχημένου εμπορικού κέντρου, Athens Metro Mall, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, επένδυση 75 εκατ. ευρώ.

Η νέα επένδυση της εταιρείας Panita LTD του εν λόγω επιχειρηματία στα Βόρεια προάστια θα είναι διπλάσια από την πρώτη. Θα αξιοποιήσει μια έκταση 85 στρεμμάτων που έχει στην κατοχή του για τη δημιουργία ενός εμπορικού ψυχαγωγικού κέντρου 40.000 τ.μ.

Το Athens Metro Mall έχει επιφάνεια 21.500 τ.μ. και η επιτυχία του αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην εγγύτητα που έχει με το Μετρό. Το 2018 ο τζίρος των καταστημάτων του αυξήθηκε κατά 4,5% σε σχέση με το 2017 και διαμορφώθηκε στα 114 εκατ. ευρώ.

Το νέο εμπορικό στη Λυκόβρυση εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις, έπειτα από απόφαση χθες της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί με διαδικασίες fast track, ωστόσο, αυτό μένει να φανεί, καθώς μέχρι στιγμής ο σχετικός νόμος στην πράξη δεν έχει δώσει δείγματα γραφής. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για την εκκίνηση της κατασκευής του έργου.

πηγή: Τέτη Ηγουμενίδη / mononews.gr