Ο Γιώργος Παπανικολάου στο Attica TV για τον σύνδεσμο και τον Φορέα του Ελληνικού

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, στο Attica Tv στην εκπομπή Δημοσκοπήσεις.

Στην συνέντευξη αυτή ο κος Παπανικολάου αναφέρθηκε στον σύνδεσμο που δημιούργησαν οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας και στην αποχώρηση τους από τον Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού. Χαρακτήρισε για μία ακόμα φορά τον Φορέα σαν έκτρωμα ενώ τόνισε πολλές φορές ότι όλοι μαζί οι δήμοι θα πρέπει να κινηθούν για την ισομερή ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Γιώργος Παπανικολάου μάλιστα “άνοιξε” το παιχνίδι βάζοντας στο κάδρο όλους τους Δήμους από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, μιλώντας για την ανάπτυξη της Αθηναϊκή ριβιέρας.

Κάλεσε δε όλους τους Δήμους να εμπλαούν και να διεκδικήσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Τέλος ο Δήμαρχος Γλυφάδας είπε ότι λοσον αφορά τον Φορέα έχουν γίνει κινήσεις προς την κυβέρνηση για να υπάρξουν αλλαγές.

Αναλυτικά:

Η μεγάλη αγωνία του δήμου Γλυφάδας και του δήμου Αλίμου και του τρίτου Δήμου, είμαστε τρεις οι δήμοι για να καταλαβαίνει ο κόσμος, που συνορεύουν με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι δύο που αναφέραμε και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η μεγάλη μας αγωνία που είναι κοινή όλα αυτά τα χρόνια και είναι κοινή και η επιχειρηματολογία είναι:

Οταν ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα και η επένδυση αρχίζει να υλοποιείται να υπάρχει μία ισόρροπη ανάπτυξη στην περιοχή.

Δεν έχει νόημα για παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο της επένδυσης να είναι σε ένα εξαιρετικό επίπεδο και οι διπλανές πόλεις να μην έχουν αντίστοιχου επιπέδου δυνατότητες.

Δεν έχει νόημα να υπάρχει ένας πολύ ωραίος ποδηλατόδρομος να το πω απλά μέσα στην επένδυση και οι δικοί μας ποδηλατόδρομοι να μη συνδεθούν με το καινούργιες υποδομές που θα δημιουργηθούν εκεί.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν προχωρήσαμε με το δήμο Αλίμου στη δημιουργία ενός νέου συνδέσμου, όπως έχουμε τη δυνατότητα από τη νομοθεσία.

Η κεντρική στόχευση είναι ισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή αυτό δηλαδή που αποκαλούμε Ριβιέρα, Αττική Ριβιέρα, Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως θέλετε πείτε το.

Ο Γιώργος Παπανικολάου συνέχισε λέγοντας:

Να μπορέσουμε να συμβάλουμε και εμείς με όλους τους τρόπους στην υλοποίηση του.

Τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε κοινή επιχειρηματολογία και ιεράρχηση προτεραιοτήτων με τον τρίτο δήμο αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι κάτι που μας ευχαριστεί, μακάρι να μπορέσουμε στην πορεία να συμπράξουμε όλοι μαζί σε αυτό το σύνδεσμο, χαρά μας.

Είναι ανοιχτός ο σύνδεσμος και μακάρι και άλλοι δήμοι να έρθουν και να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις ακριβώς για την δημιουργία της Ριβιέρας. Αυτή είναι η αφετηρία αυτή είναι η προσπάθεια χωρίς καμία προστριβή και χωρίς καμία διάθεση να υπάρχει οποιαδήποτε προσέγγιση με άλλες δομές όπως είναι ο φορέας για το Ελληνικό.

Δημιουργήθηκε ένας φορέας πριν από περίπου ένα χρόνο για την διαχείριση συγκεκριμένων λειτουργικών θεμάτων στο πρώην Αεροδρόμιο όταν υλοποιηθεί η επένδυση . Ο φορέας νομικά είναι κατασκευασμένος απαράδεκτα και είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας από την αρχή.

Για μας είναι ένα έκτρωμα να το πω απλά για να καταλαβαίνει ο κόσμος, και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα και με την παρέμβαση της πολιτείας αυτό θα διορθωθεί. Θα δημιουργηθεί ένας φορέας ο οποίος με ισορροπημένο τρόπο θα προσεγγίζει τα θέματα και θα αντιμετωπίζει και όλους τους δήμους με τον ίδιο ισορροπημένο τρόπο που και αυτό είναι ένα σοβαρό ζητούμενο για μας.

Δεν είναι το νόημα είναι να καθόμαστε κάθε φορά ο καθένας να προσπαθεί να προχωρήσει πιο πολύ από τον γείτονα. Δεν είναι αυτό το θέμα εκεί έπρεπε αγκαλιασμένοι και μονιασμένοι όλοι να προχωρήσουν αυτή είναι η δική μας αντίληψη.

Ο σύνδεσμος που δημιουργήσαμε με το δήμο Αλίμου αντιπροσωπεύει πλέον το 75% του πληθυσμού της συνολικής γειτονιάς. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο δεδομένο για όλους μας επίσης 0 σύνδεσμος αυτός αντιπροσωπεύει το 70% του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί το μεγάλο κτίριο με το καζίνο. Αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα για τα έσοδα των τριών δήμων της περιοχής.

Όλα αυτά λοιπόν και εμείς τα θέτουμε και επαναλαμβάνω από την πρώτη στιγμή, αναζητήστε παρακαλώ και τα προηγούμενα χρόνια, ουδέποτε οι δύο δήμοι που τώρα συγκροτούμε τον σύδεσμο, κουβεντιάζαμε για διοικητικά όρια και κατανομή του οικοπέδου του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου σε κομμάτια στον κάθε Δήμο.

Ολοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε, το αεροδρόμιο πρέπει να σταματήσει να είναι εγκαταλειμμένο η έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Πρέπει όλοι μαζί για ένα θέμα που είναι εθνικό θέμα και αποτελεί μείζον θέμα για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας να μπορέσει να δρομολογηθεί και όλοι μαζί με χαμόγελο και αισιοδοξία να υποδεχτούμε τις καινούργιες προκλήσνις.

Δείτε όλη την συνέντευξη του κου Παπανικολάου στο παρακάτω βίντεο

πηγή: notia-today.gr