Ο Google Assistant έφτασε και στην υπηρεσία Google Maps βελτιστοποιημένος για πλοήγηση.

Η Google είχε υποσχεθεί τον περασμένο Μάιο στο συνέδριο Google I/O 2018 ότι ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant θα επεκταθεί και στην υπηρεσία Google Maps. Συγκεκριμένα, η παρουσία του Google Assistant θα είναι κατά πολύ λιγότερο εμφανής στον χρήστη, υπό την έννοια ότι δεν θα τον αποσπά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, και η λειτουργία του βελτιστοποιημένη καθαρά για να τον βοηθά στην πλοήγηση στις διαδρομές που επιλέγει. Τώρα, ξεκινά σταδιακά το λανσάρισμα του στην εφαρμογή Google Maps για συσκευές Android.

Η ενεργοποίηση του γίνεται είτε με την εντολή “OK Google” είτε με άγγιγμα στο πολύχρωμο μικρόφωνο στην επάνω δεξιά γωνία. Αυτή η ενέργεια εμφανίζει μια μικρή μπάρα που περιλαμβάνει τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, την απόσταση και άλλα εργαλεία πλοήγησης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το εικονίδιο του Google Assistant και τα animations εμφανίζονται σε λευκό φόντο, ενώ τη νύχτα η πλοήγηση μπαίνει στο κλασικό night mode με σκούρο φόντο.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες τρέχουν στο background για να μένει ο χρήστης καθαρά στην υπηρεσία Google Maps. Όπως αναφέρουν χρήστες στο δίκτυο Reddit, οι εισερχόμενες κλήσεις εμφανίζονται μέσα στην εφαρμογή της υπηρεσίας χωρίς να ανοίγει το dialer, ενώ είναι εφικτό να δίνεις εντολές στον Google Assistant που αφορούν άλλες εφαρμογές (π.χ. σύνταξη γραπτού μηνύματος, αναπαραγωγή μουσικής κλπ.) χωρίς να φεύγεις από το mode πλοήγησης.

πηγή: techgear.gr