Ο πολιτικός κόσμος χαιρετίζει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με την επίσημη έπαρση εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 8 το πρωί άρχισαν οι εκδηλώσεις

Με την επίσημη έπαρση εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις 8 το πρωί άρχισαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία, φέτος περιλαμβάνει και την Ημέρα Αποστράτου Βετεράνου.

Στις 10:30 τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ιερό ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον δρ. Κωνσταντίνο Κολιόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στις 11:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιήθηκαν μουσικά δρώμενα από τις στρατιωτικές μπάντες στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στις 17:11 θα γίνει η επίσημη υποστολή εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τη σταθερή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντα στο πλευρό της χώρας, σε κάθε της βήμα, με ανυπέρβλητο φρόνημα και ήθος, εξήραν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος και κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Παρέστησαν, ακόμη, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαρχηγός Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Γιόβας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Βαρεμένο, μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Tην εμβληματική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Λαού μας και του Έθνους μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για τον εορτασμό της σημερινής Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος: «Είμαστε υπερήφανοι για το ανεπίληπτο ήθος τους και το ανυπέρβλητο φρόνημά τους» και σημείωσε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος Μεγάλων Προγόνων αλλά και διαχρονικώς άξιος υπερασπιστής της Πατρίδας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε νωρίτερα σήμερα την δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το μήνυμα του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου

«Ανήμερα της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, θέλω μέσα από την καρδιά μου, να ευχηθώ χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους στρατεύσιμους, στους εθνοφύλακες, στο πολιτικό προσωπικό και στους βετεράνους των Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις οικογένειες των στελεχών μας, που είναι το κύριο οπλικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να διαφυλάττουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα και παράλληλα να συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Σε δύσκολες στιγμές, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, προσφέροντας με το δυναμικό τους ό,τι καλύτερο μπορούν για την κοινωνία και εισπράττουν τη στήριξη του ελληνικού λαού. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα», δήλωσε για την Ημέρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το tweet του Κ. Μητσοτάκη: «Ευγνωμοσύνη για τις γυναίκες και τους άνδρες που τις υπηρετούν»

Ανάρτηση για τη σημερινή γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και ευγνωμοσύνη για τις γυναίκες και τους άνδρες που τις υπηρετούν. Είμαστε πάντα έμπρακτα στο πλευρό τους», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου  

«21 Νοεμβρίου: Γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της ελληνικής Δημοκρατίας. Τις τιμούμε και τις ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην εθνική ανεξαρτησία και στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας», δήλωσε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

πηγή: lawandorder.gr