Ο ΣΠΑΖ ευχαριστεί το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου!

Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) ευχαριστεί το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για τη συνεργασία που είχε μαζί του τα τελευταία 4 χρόνια, “Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Δήμαρχο Γλυφάδας κύριο Γιώργο Παπανικολάου, τον πρώτο εν ενεργεία Δήμαρχο που μας κάλεσε να συζητήσουμε το θέμα των αδέσποτων της πόλης μας και δεν έμεινε μόνο στη συζήτηση” αναφέρει η ανακοίνωση…

Ο ΣΠΑΖ δεν έχει ποτέ «ανακατευτεί» με τα πολιτικά. Δεν μας αφορούν σαν Σύλλογο. Τα μέλη μας, οι εθελοντές μας και οι υποστηρικτές μας δεν «ανήκουν» σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα. Δεν αφορά τον ΣΠΑΖ τι ψηφίζει ο κάθε ένας.

Όμως

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον Δήμαρχο Γλυφάδας κύριο Γιώργο Παπανικολάου ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας.

Από το 1987 που ιδρύθηκε ο ΣΠΑΖ δεν είχαμε ποτέ καμία συνεργασία με τον Δήμο μας. Ο πρώτος εν ενεργεία Δήμαρχος που μας κάλεσε να συζητήσουμε το θέμα των αδέσποτων της πόλης μας ήταν ο κύριος Παπανικολάου. Και δεν έμεινε μόνο στη συζήτηση.

Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 4 χρόνια. Ο Δήμος «τρέχει» πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών αδέσποτων ζώων της πόλης μας από τότε που ανέλαβε ο κύριος Παπανικολάου. Η πενταμελής επιτροπή του Δήμου παρακολουθεί το πρόγραμμα και εθελοντές του ΣΠΑΖ το συντονίζουν. Ελέγχουμε ότι τα ζώα που θα περάσουν από το πρόγραμμα είναι όντως αδέσποτα. Ελέγχουμε (σε πρώτη φάση) αν τα ζώα που πρόκειται να στειρωθούν / εμβολιαστούν με το πρόγραμμα είναι καλά στην υγεία τους. Βοηθάμε τους κατοίκους, αν εκείνοι αδυνατούν, να πιάσουν τα ζώα και να τα πάμε στον κτηνίατρο. «Εκπαιδεύουμε» τους κατοίκους πώς να διαχειρίζονται αδέσποτα ζώα στη γειτονιά τους.
Ελπίζουμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία και στο μέλλον.

Καλή επιτυχία Δήμαρχε!Η Απάντηση του κ. Παπανικολάου:

“Ο τρόπος που φερόμαστε στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας είναι δείγμα πολιτισμού, ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας.
Ως δημοτική αρχή πήραμε το θέμα πάρα πολύ σοβαρά από την αρχή κι έτσι το αντιμετωπίσαμε την τελευταία πενταετία.
Ο ΣΠΑΖ είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους συμμάχους στο ζήτημα της προστασίας των αδέσποτων ζώων και ξεχωρίζει πανελλαδικά. Όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξαμε πολύ στενή συνεργασία που ήταν πολύτιμη για την πόλη μας.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την κοινή μας δράση και για την τιμητική τους αναφορά.”

Γιώργος Παπανικολάου


ΣΠΑΖ ( ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΏΩΝ ,SPAZ GREECE)

Ο ΣΠΑΖ δημιουργήθηκε από μια ομάδα δασκάλων ιδιωτικού αγγλικού σχολείου των νοτίων προαστίων της Αθήνας το 1986. Αφορμή ήταν ο θάνατος της Σάμμυ, της σκυλίτσας που είχε υιοθετήσει το 1984 το σχολείο όταν εμφανίστηκε και «ζητιάνευε» φαγητό και χάδια από τα παιδιά. Αφού εμβολιάστηκε, στειρώθηκε και αποπαρασιτώθηκε, έγινε το κατοικίδιο του σχολείου. Είχε μαξιλάρι σε κάθε τάξη και κυκλοφορούσε ελεύθερα στο κτήριο και το προαύλιο. Έγινε η πιο ξεχωριστή δασκάλα όλων των παιδιών.
Όταν η Σάμμυ σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια τους, κάποιες δασκάλες αποφάσισαν ότι κάτι έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα. Να μειώσουν τον πληθυσμό τους, να διδάξουν τους ανθρώπους να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα. Έτσι, στην μνήμη της Σάμμυ, μία ομάδα δασκάλων ιδρύσαν τον ΣΠΑΖ.
Εκείνα τα χρόνια η Γλυφάδα και οι γύρω περιοχές είχαν ΠΟΛΛΟΥΣ αδέσποτους σκύλους. Και επειδή δεν ήταν στειρωμένοι κυκλοφορούσαν σε αγέλες και, φυσικά, πολλαπλασιάζονταν. Βασικός στόχος ήταν – και είναι – να στειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες).