Οι ελεγκτές κλείνουν τα μαγαζιά αλλά οι ιδιοκτήτες βρίσκουν τρόπους και τα ανοίγουν

Η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας , η Αστυνομία, οι Δήμαρχοι σέβονται όλοι αυτά που ζήτησαν οι επιδημιολόγοι για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Κάνουν ελέγχους και όταν διαπιστώνουν εξόφθαλμες περιπτώσεις συνωστισμού, επιβάλλουν πρόστιμα και κλείνουν τα νυκτερινά κέντρα, μπαρ η οτιδήποτε άλλο είναι που εκεί που δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Βγαίνουν οι δήμαρχοι στις τηλεοράσεις και αναφέρονται στους λόγους που έκλεισαν τα κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται στο δήμο τους.

Ακούει ο κόσμος και λέει ΜΠΡΑΒΟ. Υπάρχει νόμος. Αισθανόμαστε σιγουριά. Κάποιοι κάνουν βόλτες έξω από τα καταστήματα που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα και διαπιστώνουν ότι πράγματι υπάρχουν κόκκινες κορδέλες.

Μετά ακολουθεί η απογοήτευση. Γιατί;

Γιατί οι επιχειρηματίες που έχουν καλούς δικηγόρους βρίσκουν λύσεις. Και πείθουν τους δικαστές για αναστολή της ποινής.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την νομοθεσία είναι ελλιπέστατα. Οι δικαστές δεν ξέρουν τίποτα άλλο από το να ερμηνεύουν τους νόμους και να δέχονται τα παραθυράκια.

Έτσι αναστέλλουν τις αποφάσεις και δέχονται να συζητηθούν οι υποθέσεις αυτές τον Οκτώβριο η τον Νοέμβριο. Όταν δηλαδή έχει τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν. Τότε θα υπάρχει απόφαση για το κλείσιμο των δύο μηνών όπως λέει ο κανονισμός.

Γελάνε οι επιχειρηματίες. Κάνουν ένα πάρτι  μαζεύουν 70.000 ευρώ πληρώνουν ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ και τους μένουν 50.000 ευρώ στην τσέπη.Ποιός κοροιδεύει ποιόν; 


Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας και βγάλτε τα συμεράσματά σας:

«Κατά το διάστημα 19-21.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες στον Δήμο Αθηναίων (Παγκράτι, Πετράλωνα) στον Δήμο Καλλιθέας και στον Δήμο Χαϊδαρίου με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του SARS COV-2. Κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ έλεγξαν 32 σημεία ενδιαφέροντος στα 14 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 43,75%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.550€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα.

Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές διαπίστωσαν χαλάρωση στα μέτρα προστασίας με σημαντικό αριθμό εργαζομένων να μην τηρούν τη χρήση μάσκας γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής του Παγκρατίου, όπου από τα έξι (6) ΚΥΕ που ελέχθησαν επιβλήθηκαν πρόστιμα στα πέντε(5) ποσοστό παραβατικότητας (83,3%). Στην περιοχή των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, από τα πέντε (5) ΚΥΕ που ελέγχθηκαν επιβλήθηκαν πρόστιμα και στα πέντε (5), ποσοστό παραβατικότητας (100%). Επισημαίνεται ότι στα Πετράλωνα επιβλήθηκαν δεκατρία (13) πρόστιμα σε μόνο ένα (1) εστιατόριο για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Στο Παγκράτι διενεργήθηκε επιτόπια αυτοψία κατόπιν καταγγελίας που αφορούσε ΚΥΕ (μπαρ) που δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον ιό, κατόπιν του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων / τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3×150) ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, συνολικό ύψος προστίμου 10.450€

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ –ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 

ΠΕΡΙΟΧΗΑΝΤΙΚ/ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΙΚ/ΝΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ  ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓ/ΦΗΚΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣΑΡΙΘΜΟΣΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΒΛ/ΝΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝΥΨΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ(εργάσιμες ημέρες)
ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ214071.050€ 0
ΠΑΓΚΡΑΤΙ 650011.350€15
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ & ΚΑΛΛΙΘΕΑ 550213.150€ 0
ΣΥΝΟΛΟ3214 03815.550€15

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Δήμος Αθηναίων (Παγκράτι): 

  • Σε ένα (1) καφέ-μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για  υπέρβαση άνω του 75% της αναλογία ατόμων / τμ αδειοδοτούμενης επιφάνειας και 450 (3×150) για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, συνολικό ύψος προστίμων 10.450€
  • Σε τέσσερα ΚΥΕ (εστιατόρια και καφέ μπαρ) επιβλήθηκαν 6 πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Αθηναίων (Πετράλωνα):

  • Σε ένα (1) εστιατόριο επιβλήθηκαν  (13)  δεκατρία  πρόστιμα των  150€, συνολικό ύψος προστίμων 1.950€,  για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας,
  • Σε τέσσερα (4) ΚΥΕ (εστιατόρια, καφετέριες) επιβλήθηκαν οχτώ (8) πρόστιμα συνολικού ύψους 1200€

Δήμος Χαϊδαρίου:

  • Σε κατάστημα πώλησης τροφίμων επιβλήθηκαν (2) δύο πρόστιμα των 150€, συνολικό ύψος προστίμων 300€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας
  • Σε κατάστημα διανομής τροφίμων (delivery-take away) επιβλήθηκε (1) ένα πρόστιμο των 150€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
  • Σε εστιατόριο επιβλήθηκαν (3) τρία πρόστιμα των 150€, συνολικό ύψος προστίμων 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας,
  • Σε ταχυφαγείο επιβλήθηκε (1) ένα πρόστιμο των 150€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here