Οι πρώτες εικόνες από το άνοιγμα των σχολείων στη Γλυφάδα

Το 1ο Λύκειο Γλυφάδας που υπήρξε ένα από τα πρώτα σχολεία που έκλεισαν στην έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού επέλεξε η δημοτική αρχή για να προβάλει τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί.


Οι ιστοσελίδες newsbeast.gr και protothema.gr  βρέθηκαν στις σχολικές εγκαταστάσεις και κατέγραψαν τις πρώτες εικόνες. Εκεί ήταν από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Περικλής Δορκοφίκης.

Σε πολύ διαφορετικά σχολεία και με διαφορετικές συνθήκες και κανόνες επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, έπειτα από «λουκέτο» σχεδόν δύο μηνών που επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

Το βασικότερο από τα μέτρα προστασίας είναι η τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου κι έτσι οι σχολικές τάξεις έχουν αναδιαμορφωθεί με μονά θρανία και αραιά τοποθετημένα.Ο μέγιστος επιτρεπόμενος μαθητών ανά τάξη είναι 15 και τα τμήματα έχουν «σπάσει» στη μέση ούτως ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής. Τα διαλείμματα θα είναι πλέον χωριστά, τα κυλικεία είναι κλειστά και τα ομαδικά παιχνίδια απαγορεύονται. Τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά ενώ η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική.

Εφόσον όλα έχουν ομαλή πορεία, την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου ενώ οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού ενδέχεται να γυρίσουν στις τάξεις τους την 1η Ιουνίου. Ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr βρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, καταγράφοντας τις πρώτες εικόνες από το «νέο» σχολείο, έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα, καθώς υποδέχεται και πάλι τους μαθητές.

Δείτε το βίντεο: