Διαφημιστείτε εδώ

Οι τρεις… μυρωδιές του σώματος που είναι ανησυχητικές

Ολοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια μυρωδιά, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε μια μυρωδιά μπορεί να είναι ανησυχητική και να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα υγείας. 

Σύμφωνα με τη Mirror, η γιατρός Jen Caudle από τις ΗΠΑ αποκάλυψε μερικές περιπτώσεις που μια μυρωδιά μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα.

Οι τρεις ανησυχητικές μυρωδιές 

Δυσοσμία στα ούρα: Τα ούρα που έχουν άσχημη οσμή μπορεί να δείχνουν σημάδι λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, οι οποίες επηρεάζουν την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα ή τα νεφρά. Η γιατρός είπε ότι αυτό ισχύει για γυναίκες και άντρες.

Επίσης, ο πόνος κατά την ούρηση και τα θολά ούρα μπορεί να υποδεικνύουν κάποια λοίμωξη, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις τα δύσοσμα ούρα σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 2 ή με πέτρες στα νεφρά.

Κακή αναπνοή: Η κακοσμία του στόματος που παραμένει ακόμα και μετά το βούρτσισμα των δοντιών δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Αναρωτιόμαστε αν κάποιος έχει κακή στοματική υγιεινή, αλλά η αλήθεια είναι ότι η κακή αναπνοή που δεν υποχωρεί μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλείται από άλλα πράγματα όπως την παλινδρόμηση οξέος ή χρόνιες λοιμώξεις του κόλπου, ξηροστομία, σάλιο, ορισμένα φάρμακα ή άλλες καταστάσεις», ανέφερε η γιατρός.

Μυρωδιά ψαριού στον κόλπο: «Αν έχετε μυρωδιά ψαριού δεν θα πρέπει να το αγνοήσετε γιατί μπορεί να έχετε βακτηριακή κολπίτιδα. Αυτή είναι μια υπερανάπτυξη των κακών βακτηρίων. Καλά και κακά βακτήρια υπάρχουν εξίσου, αλλά τα κακά βακτήρια μπορούν να υπερεκταθούν και να προκαλέσουν μολύνσεις που χρειάζονται αντιμετώπιση», είπε η γιατρός.

πηγή: reader.gr

 

Exit mobile version