Οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Β’ Αθήνας – Τα ονόματα και οι εκπλήξεις

Παρά το γεγονός ότι από τη ΝΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και 15 μέρες περίπου ότι θ’ ανακοινώσουν τους περισσότερους υποψηφίους για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς από το καλοκαίρι κιόλας δηλώνουν σε εκλογική ετοιμότητα, τα δύο μόνα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί έως και σήμερα είναι αυτά του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου.

Όλοι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, με τους συνεργάτες του να επιμένουν πως τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα.
Η κατάτμηση, επίσης, της Β’ Αθήνας και της (εκλογικής) περιφέρειας Αττικής δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ. Έτσι, εκτός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που μετακινείται στην Ευρωβουλή, η κατάτμηση της Β’ Αθήνας δίνει την ευκαιρία να μοιραστεί η τράπουλα των υποψηφιοτήτων. Θετικό στοιχείο για τη ΝΔ αποτελεί το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, το οποίο, βέβαια, οφείλεται και στην προοπτική της διακυβέρνησης.

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λοιπόν, και συγκεκριμένα στη «σπασμένη» στα τρία Β’ Αθήνας, στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως και ο κ. Τατσόπουλος. Αλλά και ο επανακάμψας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου και νέα πρόσωπα, όπως: Ζωή Ράπτη, Νίκος Ρωμανός, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Ξυπολητάς, Νίκος Κωστόπουλος και άλλοι.

Στο Νότιο Τομέα, τον αγώνα του έχει ήδη ξεκινήσει ο Νίκος Δένδιας, ενώ υποψήφιες θα είναι τρεις κυρίες: Σοφία Βούλτεψη, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Άννα Καραμανλή. Από τη νέα φουρνιά στελεχών, επίσης, οι Κώστας Κυρανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Τάσος Γαϊτάνης, Ντόρα Πάλλη, Ιωάννα Γκελεστάθη, Βασίλης Σπανάκης, καθώς και δύο γνωστοί δήμαρχοι: Διονύσης Χατζιδάκης και Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Συζητείται, επίσης, το όνομα του πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2004, Τάκη Φύσσα.

Στο Δυτικό Τομέα θα «χτυπηθούν» Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο κ. Πανούτσος, ο Γιάννης Λοβέρδος και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι η μία από τις δύο στις οποίες δικαιούται να είναι υποψήφιος ο κ. Μητσοτάκης, με προφανείς τους συμβολισμούς της κίνησής του.

Μιλώντας χθες βράδυ από την Πάτρα, σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι είναι εφικτό η ΝΔ να κερδίσει και τις 13 περιφέρειες. Τόνισε δε ιδιαίτερα ότι η εκλογική μάχη των περιφερειών έχει πολιτικό πρόσημο, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να χρωματίσει πολιτικά το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ επισήμανε για μία ακόμη φορά πως η χώρα χρειάζεται συνολικά μια πολιτική αλλαγή.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάτρα και η έμπρακτη υποστήριξη στον υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια κρύβει πάντως κι άλλες στοχεύσεις. Δεδομένης της υποψηφιότητας του – προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Παπανδρέου – Κώστα Σπηλιόπουλου απέναντι στον επίσημο υποψήφιο της Κεντροαριστεράς και νυν περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έχει λόγους ν’ ανησυχεί: ο κ. Σπηλιόπουλος θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός, με «περάσματα» στους κεντρώους και γενικότερα σε μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι θα μπορούσαν να… απαρνηθούν έτσι για χάρη του τον «γαλάζιο» υποψήφιο.

Συντάκτης: Αιμίλιος Περδικάρης

πηγή: newsit.gr