Ολική καταστροφή της τοπικής οικονομίας του Πόρου από το lockdown!

Τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο ανησύχησαν τους λοιμωξιολόγους και η Κυβέρνηση πήρε άμεσα δρακόντεια μέτρα. Οι δρόμοι άδειασαν και τα μαγαζιά έκλεισαν.


Οι τολμηροί τουρίστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και ο δήμαρχος του Πόρου καταγγέλλει την Αστυνομία ότι δεν πήρε μέτρα με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση και να παρουσιασθούν κρούσματα κορωνοϊού σε συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης.

Οι επιχειρηματίες του νησιού στέλνουν επιστολή- «κραυγή αγωνίας» προς την κυβέρνηση και δηλώνουν ότι αυτή την περίοδο με το συγκεκριμένο το lockdown. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, Δημήτρης Συξέρης είπε ότι υπάρχουν αποχωρήσεις επισκεπτών και ακυρώσεις κρατήσεων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.


Με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο,

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, απέστειλαν επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τη στήριξη των επιχειρήσεων. Στην επιστολή εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί «θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, όλοι οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής θα υποχωρήσουν και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και στην λειτουργία των τοπικών υπηρεσιών θα θέσουν τίτλους τέλους στην φετινή τουριστική δραστηριότητα».

Σημειώνουν ότι η επέκταση των αναστολών των συμβάσεων εργαζομένων για όσο χρόνο κρατάει το τοπικό lockdown δεν αρκεί, ότι «απαιτείται μια νέα και τοπικά εντοπισμένη ολιστική αντίληψη υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία θα περιλαμβάνει γενικά μέτρα».

Οι θιγόμενοι επιχειρηματίες ζητούν στήριξη από την Κυβέρνηση. Να πραγματοποιηθεί ειδικός σχεδιασμός στην νέα φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αναμένεται περί το τέλος Αυγούστου με ενισχύσεις που θα μπορέσουν προσωρινά να αντισταθμίσουν τις ολικές απώλειες και θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις ζωντανές.