Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του δικτύου οδοφωτισμού με 6158 νέα φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συνολικά 6158 φωτιστικών σωμάτων LED στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς και η πλατφόρμα τηλεδιαχείρισης του δικτύου η οποία δίνει στις υπηρεσίες του Δήμου πολλές νέες δυνατότητες ελέγχου και χειρισμού του δημοτικού οδοφωτισμού.

Θυμίζουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τέτοιου είδους δικτύου το οποίο παρέχει σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με τους λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς το νέο δίκτυο εξοικονομεί περίπου το 50% του ρεύματος σε σχέση με τον παλαιού τύπου, ενώ παρέχει 65% περισσότερη φωτεινότητα. Ο συγκεκριμένος τύπος λαμπτήρων έχει μεγάλη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το σημερινό δίκτυο και σε κάθε περίπτωση καλύπτεται από εταιρική εγγύηση οχτώ ετών, γεγονός που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων από το δημοτικό ταμείο καθώς με το προηγούμενο δίκτυο ο Δήμος δαπανούσε περίπου 40.000 € ετησίως για την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

Επιπλέον, τα νέα φωτιστικά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με ασύρματη τεχνολογία και ελέγχονται κεντρικά με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να έχουν εικόνα της κατάστασης του οδοφωτισμού σε πραγματικό χρόνο ενώ το δίκτυο προσφέρεται για την προσθήκη πολλών «έξυπνων» εφαρμογών και ήδη ο Δήμος εξετάζει τις λύσεις που προτείνονται.

Από τις 18.00 σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, οι τεχνικοί της εταιρείας «Globiled» που εγκατάστησε το δίκτυο θα κάνουν τις τελικές δοκιμές του συστήματος τηλεδιαχείρισης για να μπορέσει να γίνει η μετάβαση από την πιλοτική – προσωρινή λειτουργία στην  μόνιμη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να παρατηρηθούν διακοπές ολίγων δευτερολέπτων στον οδοφωτισμό τις απογευματινές ώρες.