Μητσοτάκης-Trump | Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στον Λευκό Οίκο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, η διμερής συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη-Donald Trump.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, έφθασε στις 9 (ώρα Ελλάδος) και κάτι στον Λευκό Οίκο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του Μelania, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ενώ έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε ενδιαφέρον για τα F-35, ακολούθησε η διμερής συνάντηση και διευρυμένη ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες.

Όπως γράψαμε και πριν από μία ώρα, στη συνάντηση από αμερικανικής πλευράς ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κι Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Αφενός η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον πλανητάρχη, αφετέρου οι θέσεις του State Department και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της «συμφωνίας» Τουρκίας – Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις. Η Τουρκία, όπως εξάλλου έχει αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός, οδηγείται «στην απόλυτη απομόνωση», την ώρα που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στα καλύτερά τους.

πηγή : news2u.gr