Ομάδες αλλοδαπών κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης – Σταμάτησαν τα τρένα (φωτο)

Αλλοδαποί έχουν κάνει κατάληψη του σταθμού Λαρίσης κι έχουν κλείσει τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι πρόσφυγες κάθονται από το πρωί πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε ενημέρωση από οργανώσεις στο facebook ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια λόγω της κατάληψης των.

Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 αλλοδαποί. Επιδίωξή τους φαίνεται ότι είναι η μετάβαση στην Ειδομένη και τα σύνορα, τα οποία νομίζουν ότι έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Φυσικά αμέσως εμφανίστηκαν και οι γνωστές ιστορίες «μας κτύπησαν αστυνομικοί εμείς απλώς θέλουμε Θεσσαλονίκη να πάμε» κ.τ.λ. που δείχνουν ότι η σημερινή κατάληψη είναι εκτός από οργανωμένη και καταλλήλως προετοιμασμένη.

Όλα ξεκίνησαν από μια φήμη που διακίνηθηκε από ανώνυμους μέσω Facebook ότι ομάδες προσφύγων θα μετακινηθούν στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και ότι θα υπάρξει άνοιγμα των συνόρων ξεκίνησε η συγκέντρωση εκατοντάδων προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να τους εμποδίσουν ήταν πρωτοφανούς αγριότητας και καταδεικνύουν πως επρόκειτο για δοκιμή «μαύρων επιχειρήσεων» αφού όλα ξεκίνησαν με την απλή διάδοση φημών μέσω social media.

Δείχνει μάλιστα το γεγονός αυτό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να ελεγχθούν και αποτελούν «δούρειο ίππο» για όποιον θέλει να τα χρησιμοποιήσει κατάλληλα.

Άλλωστε λόγω της αμεσότητάς τους είναι πολύ εύκολη η διάδοση οποιασδήποτε ελεγχόμενης πληροφορίας ή υποσυνείδητης εντολής.

Τι φαίνεται από όλα αυτά; Το πόσο εύκολα μπορεί να «παραλύσει» η χώρα από ένα και μόνο απλό post…

Δεν είναι τυχαία και τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης όπου οι πρόσφυγες έχουν στείλει εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων γυναίκες και παιδιά!

πηγή: pronews.gr