Ώρα να κλείσουμε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια! Ποιες ημέρες μέσα στο 2019 είναι οι κατάλληλες;

Έχει μπει η άνοιξη και όλοι έχουμε μπει στο mood για ένα ταξιδάκι… Όμως, ακόμα καλύτερα θα ήταν να βρούμε και κάτι οικονομικό! Η USA Today μας αποκάλυψε ποιες ημέρες είναι καλύτερες για να κλείσουμε τα ταξίδια μας μέσα στο 2019.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από ανάλυση δεδομένων κόστους αεροπορικών, σχεδόν 300 εκατομμυρίων μοναδικών συνδυασμών πτήσεων κάθε προέλευσης και προορισμού σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι τιμές έπειτα μειώθηκαν στον μέσο όρο των φθηνότερων εισιτηρίων για διάφορες περιοχές του κόσμου.

Λόγω του ότι πρόκειται για μέσο όρο, μπορεί να υπάρχουν μικρές μεταβολές (μία ή δύο ημέρες) για την πιο φθηνή διαδρομή κάποιου προορισμού. Ο καλύτερος τρόπος να βρείτε τη φθηνότερη τιμή είναι να συγκρίνετε τιμές σε διάφορα ταξιδιωτικά site για τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.

Κατά μέσο όρο, λοιπόν, ισχύουν τα παρακάτω:
Πτήσεις Ευρώπης

Άνοιξη: Τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου είναι πιο ακριβά, αλλά οι τιμές είναι πιο χαμηλές από το καλοκαίρι, γι’ αυτό κλείστε πριν τις 23 Μαΐου εισιτήρια.
Καλοκαίρι: Στα τέλη Ιουνίου, το εισιτήριό σας θα κοστίσει 60-70% περισσότερο απ’ όσο αν το αγοράζατε τον Ιανουάριο. Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές πέφτουν λίγο τον Ιούλιο και ξανά στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Αποφύγετε τις πτήσεις το δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Πτήσεις Ηνωμένων Πολιτειών

Άνοιξη: Οι τιμές του Σαββατοκύριακου αρχίζουν να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ακόμη υψηλότερες. Στα τέλη Μαΐου οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται τις Πέμπτες και Παρασκευές.
Καλοκαίρι: Οι τιμές τις πρώτες δυο εβδομάδες του Ιουνίου είναι καλές, αν και υπάρχουν κάποια ανεβάσματα στις 13 και 23 Ιουνίου. Στο τέλος του Ιουνίου οι τιμές θα είναι 20-25% υψηλότερες σε σχέση με την αρχή.

Άλλοι προορισμοί

Νότια Αμερική: Μπορείτε να πετύχετε κάποιες καλές τιμές τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Ασία: Δεν  έχει μεγάλες διαφορές στην τιμή ανά εποχή, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν πετάτε καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο.
Αυστραλία: Ο Μάιος, λίγο πριν αρχίσει η χειμερινή περίοδος της Αυστραλίας, είναι γενικά ένας καλός μήνας.

πηγή: travelstyle.gr