Όσοι θέλουν Πάσχα στο χωριό, μόνο με το εκκαθαριστικό

Θέμα λίγων ημερών θεωρείται η αυστηροποίηση των περιορισμών στην κυκλοφορία, λόγω κορονοϊού.

Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται στις υποδείξεις των ειδικών, η απείθεια της μειοψηφίας είναι αυτή που θα κρίνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή της επιδημίας.


Ενόψει Πάσχα και προκειμένου να ελεγχθεί η μαζική έξοδος εκδρομέων, η κυβέρνηση σκέφτεται να αξιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις που αποδεικνύουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας των πολιτών.

Το συγκεκριμένο μέτρο που ήδη εφαρμόζεται για τη μετακίνηση στα νησιά είναι ένα από τα ισχυρότερα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η περίοδος του Πάσχα θα αποτελέσει ένα μεγάλο κρας τεστ στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.

Παράλληλα, βέβαια, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης, αλλά και η ενεργοποίηση του χρονικού περιορισμού στις μετακινήσεις και του πλαφόν στη συχνότητα που μπορεί κάποιος να βρεθεί εκτός σπιτιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει περιορισμό στην ώρα που μπορεί κάποιος να μετακινείται εκτός σπιτιού, «δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».


«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», δήλωσε ο Πέτσας σε τηλεοπτικό σταθμό, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι αν και εφόσον χρειαστεί τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν.