Σκαθάρια, στρατιωτικά τζιπ, λεωφορεία εποχής στη Γλυφάδα

Γέμισε νοσταλγικές μνήμες και χρώματα η πόλη μας αυτή τη ρομαντική ανοιξιάτικη Κυριακή του Μαϊου, με την 4η έκθεση ιστορικών οχημάτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.).


Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα από τις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60 απλώθηκαν σε κάθετη διάταξη γύρω από τον πεζόδρομο της Λαμπράκη, προσφέροντας θέαμα μοναδικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας

. Σκαραβαίοι, Citroen 2CV, Renault 4CV, Mini, Fiat 500 και 600, Saab 92, Volvo PV444, ακόμη και αστικά λεωφορεία, στρατιωτικά τζιπ και ιστορικές μοτοσικλέτες, έκαναν το ρολόι του χρόνου να γυρίσει στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Πρωταγωνιστές μιας εποχής που κινείτο σε διαφορετικούς ρυθμούς, τα ιστορικά οχήματα ανέπτυσσαν ταχύτητες που θεωρούνταν εξωφρενικές εκείνο τον καιρό και μάλιστα σε δρόμους στους οποίους σίγουρα ένα σημερινό αμάξι θα καταστρεφόταν. Τώρα, οι ρομαντικοί συλλέκτες τους εξακολουθούν να τα διατηρούν αστραφτερά και καλογυαλισμένα.

Με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, με τη δημοτική αστυνομία να ρυθμίζει την κίνηση ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία και με το εμπορικό κέντρο της πόλης να σφύζει από ζωή καθώς ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, η Γλυφάδα εξέπεμψε σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι σε παλιές καλές εποχές και μια νότα χαράς για τις καλύτερες που έρχονται.

“Το χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μας είχε λείψει – λόγω συνθηκών – αυτή η εκδήλωση. Η 4η έκθεση οχημάτων εποχής στη Γλυφάδα ολοκληρώθηκε και η πόλη μας γέμισε σήμερα με αναμνήσεις και χρώματα των προηγούμενων δεκαετιών. Με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, με χαρούμενη διάθεση και πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των συμπολιτών μας που επισκέφτηκαν την έκθεση και ασφαλώς με εφαρμογή των κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και πάλι ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) και τον προέδρό της Αντώνη Θεοχάρη και για την φετινή συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, που πλέον έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.