Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα, μια σπουδαία ημέρα για τη Γλυφάδα και για την ευρύτερη περιοχή μας !

Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δήμο μας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ως κομμάτι της ανάπλασης της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Yπουργών, Βουλευτών του νοτίου τομέα, Δημάρχων της περιοχής, στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης.

Ειδικά μάλιστα στο σημείο όπου έγινε η αποψινή εκδήλωση, μπροστά στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος που κατασκευάζουμε αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης ανάπλασης όλου του παραλιακού μας μετώπου.
Τρέξαμε τις μελέτες, ξεπεράσαμε τα δύσκολα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας, υποβάλαμε το master plan που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και εξασφαλίσαμε τα χρήματα από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ήδη το πρώτο τμήμα του έργου θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Σήμερα έγινε ένα βήμα για να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ακόμα καλύτερη, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, να αποδώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και να δώσουμε ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που επέλεξε τη Γλυφάδα για την πολύ σημαντική αυτή ανακοίνωση.