Σταϊκούρας: Πακέτο μέτρων 24 δισ. ευρώ – Παραμένει η έκπτωση ενοικίου

Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης 


Ο Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που προανήγγειλε στην Βουλή σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν στα επιδόματα, στην στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και πολλά ακόμη.

“Πιστώθηκε η ενίσχυση των 600 ευρώ σε 150.000 επιστήμονες και έπεται συνέχεια”, είπε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως καταβλήθηκε και το δώρο Πάσχα σε πολλούς εργαζομένους του τομέα της Υγείας.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως θα καταβληθεί σε περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις και μάλιστα άμεσα με 1 δισ. ευρώ. Το 99% των επιχειρήσεων αυτών απασχολεί πάνω από 50 εργαζόμενους και θα εισπράξουν ποσά τουλάχιστον 2.000, 4.000, 8.000 και 15.000 ευρώ αναλόγως των εργαζομένων τους.

Ο Σταϊκούρας και τα μέτρα στήριξης της δεύτερης φάσηςΣτην πρώτη φάση της κρίσης, η κυβέρνηση με οριζόντιες παρεμβάσεις προστάτευσε τους περισσότερους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Όλα αυτά συνιστούν εμπροσθοβαρή δράση. Πάνω στους ίδιους άξονες θα πράξει η κυβέρνηση στην δεύτερη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης με την σταδιακή άρση των περιορισμών από την προσεχή Δευτέρα. Πολλά από αυτά θα ενταχθούν στην ΠΝΠ που σήμερα κατατίθεται στην Βουλή.

Συγκεκριμένα:

1) Η αποζημίωση ειδικού σκοπού συνεχίζεται για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασής τους σε συνάρτηση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή. Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου υποχρεούνται να μην προβούν σε μείωση προσωπικού τους ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του είδους της σύμβασης εργασίας.

2) Οι αναστολές βεβαιωμένων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να υφίστανται τον Μάιο για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων.

3) Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον μήνα Μάιο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τον Μάιο, το μέτρο δεν θα επαναληφθεί για τους επόμενους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here