Παραμένουν οι λουόμενοι στις παραλίες της Γλυφάδας – Δύο χρόνια μετά το ατύχημα της «Αγίας Ζώνης 2» [εικόνες&βίντεο]

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια και 9 ημέρες από την ημέρα που το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» ανοιχτά της Σαλαμίνας, κοντά στη Ψυττάλεια, στην νησίδα Αταλάντη είχε προκαλέσει εκτεταμένη ρύπανση στις ακτές της Αττικής.

Παραλία Γλυφάδας ώρα τρεις το μεσημέρι. Την ώρα που η περιοχή επιστρέφει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολίτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και την Θάλασσα.

Η εικόνα από την παραλία στη Γλυφάδα δεν θυμίζει σε τίποτα την ρύπανση που προκάλεσε το ατύχημα με την «Αγία Ζώνη 2»

Σήμερα, όπως λένε οι κάτοικοι, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και τα νερά πεντακάθαρα. Ίδια η εικόνα και στις οργανωμένες παραλίες της Γλυφάδας.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια καθημερινή ημέρα, εκατοντάδες πολίτες απολαμβάνουν τις τελευταίες βουτιές τους.

Το μόνο που θυμίζει τι συνέβη πριν από δύο χρόνια στην περιοχή τους που τα βράχια ήταν γεμάτα πίσσα και πετρέλαιο είναι το προστατευτικό «δίχτυ» που παραμένει στο σημείο ενδεχομένως για μελλοντική ρύπανση από σκάφη της περιοχής.

Εντελώς απαλλαγμένες από το πετρέλαιο της «Αγίας Ζώνης 2» οι θάλασσες

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Σαρωνικό σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από πετρελαιοειδή και σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό. Ο κόσμος μπορεί να κολυμπάει, όπου κολύμπαγε και πριν το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2», δήλωνε ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) από τον Μάρτιο του 2018 ακόμη.

Η παραλία της Γλυφάδας στις 19 του Σεπτέμβρη δέχεται ακόμη λουόμενους

Φαίνεται ότι το πετρέλαιο μαζεύτηκε, δεν διασπάστηκε, γιατί οι υδρογονάνθρακες χρειάζονται μερικούς μήνες για να διασπαστούν, ή ακόμη και κάποια χρόνια. Επίσης, η
επιχείρηση καθαρισμού ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις,
ακριβώς επειδή πήγε σε καίρια σημεία που έχουν και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

πηγή: inboxnews.gr