“Παρέμβαση” στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα στη Βούλα από τον Ρουβίκωνα

«Παρέμβαση» με πέταγμα φυλλαδίων και μπογιάς πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας και για την ακρίβεια ο «φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα στη Βούλα το βράδυ της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου.

«Λιάγκας και συνεργάτες διδάσκουν κανιβαλισμό» και «το lifestyle σας βρωμάει σεξισμό» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που άφησαν οι ακτιβιστές.

«Η παρέμβαση στο σπίτι του Λιάγκα και τα όσα επιλέξαμε να του μεταφέρουμε μέσω του γραπτού λόγου, θεωρούμε ότι είναι μία από αυτές τις στιγμές αντίστασης και καθημερινού φεμινιστικού αγώνα», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στο indymedia,  στο οποίο ανέβασαν και σχετικό βίντεο.

Αφορμή για την επίθεση ήταν τα σχόλια που έκανε πρόσφατα ο παρουσιαστής στην εκπομπή του γελώντας για ένα πρωτοφανές περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο παρουσιαστής δήλωσε και τηλεοπτικά ότι έχει μετανιώσει, ενώ αντιμετωπίζει πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία τη διοίκηση του Σκάι όπου οι συνήγοροι του καναλιού φέρεται να χαρακτήρισαν το περιστατικό ως την «πιο μελανή στιγμή στην ιστορία του σταθμού».

πηγή