Παρέμβαση του Δήμου προκαλεί η μεγάλη αύξηση εισιτηρίου στην Ακτή Βουλιαγμένης

Προ δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν φέτος τον Οκτώβριο οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης που επισκέπτονται και τη χειμερινή περίοδο την πλαζ της πόλης από τη μεγάλη αύξηση του εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΕΤΑΔ ΑΕ (της εταιρείας του Δημοσίου που διαχειρίζεται την Ακτή Βουλιαγμένης) καταργήθηκε το ειδικό εισιτήριο που ίσχυε για τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πλέον για τη χαμηλή περίοδο λειτουργίας, από τις 16 Οκτωβρίου 2018 ως τις 30 Απριλίου 2019, όλοι πληρώνουν 2 ευρώ.

Εξακολουθούν να δικαιούνται δωρεάν είσοδο τα παιδιά έως 6 ετών όπως και τα άτομα με αναπηρίες και οι συνοδοί τους.

Κατά την περσινή χειμερινή περίοδο οι δημότες των 3Β με την επίδειξη της κάρτας τους εισέρχονταν πληρώνοντας 0,5 ευρώ, ενώ οι μη δημότες πλήρωναν 1 ευρώ για εισιτήριο. Σε ποσοστό, οι αυξήσεις είναι τεράστιες και βέβαια δεν δικαιολογούνται από καμία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που παραμένουν εδώ και χρόνια καθηλωμένες στο ίδιο επίπεδο.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να κάνει λόγο για αδικαιολόγητη και μονομερή απόφαση. «Έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί με επιστολές μας προς τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε μαζί τους. Νομίζω ότι σύντομα θα ρυθμίσουμε το θέμα», είπε ο Δήμαρχος.

Συντάκτης : Γιώργος Λαουτάρης,

Πηγή : 3vita.gr