Παρίσι: Απαγορεύονται τα ηλεκτρικά πατίνια – Οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης στο δημοψήφισμα

Επισήμως απαγορεύονται τα ηλεκτρικά πατίνια στο Παρίσι. Σε δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας ψήφισαν υπέρ της απόσυρσής τους από τους δρόμους. Οριστικό τέλος θα μπει, ειδικότερα, στη δυνατότητα ενοικιάσεων των πατινιών, συνήθεια που είχε αρχίσει να υιοθετείται ολοένα και περισσότερο από το 2018, οπότε και εισήχθη για πρώτο φορά το μέσο στην κυκλοφορία.

Όπως φάνηκε σε επίσημα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά από το γραφείο της δημαρχίας του Παρισιού, μαζικά ο κόσμος τάχθηκε κατά της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών, με σχεδόν το 90% των ψήφων να είναι υπέρ της απαγόρευσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα ηλεκτρικά πατίνια υιοθετήθηκαν ευρέως από τους κατοίκους του Παρισιού ενώ θεωρήθηκαν δημοφιλές μέσο μετακίνησης, φιλικό στο περιβάλλον.

Πέντε χρόνια μετά, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ετέθη θέμα ασφάλειας. Ειδικότερα, σχεδόν 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αυτού του είδους τα μέσα το 2022, ενώ από χρήστες ηλεκτρικών πατινιών προκλήθηκαν τουλάχιστον 27 θάνατοι την περασμένη χρονιά, σε σχέση με τους 22 το 2021 και τους 7 το 2020.

πηγή: protothema.gr