ΠΕΔΑ: Ισχυρό μήνυμα στήριξης στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

Ξεπέρασαν τους 100 εκλέκτορες, μεταξύ των οποίων 26 νυν και πρώην Δήμαρχοι, τα αυτοδιοικητικά στελέχη που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενόψει των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), της οποίας την ηγεσία διεκδικεί. 

Ο «πατριάρχης» της ελληνικής αυτοδιοίκησης – πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής – Διονύσης Χατζηδάκης, ήταν εκτός από τον ίδιο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, καθώς δήλωσε με μια βαρύνουσα τοποθέτησή του την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Δημάρχου των 3Β.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας Κώστας Αλαγιάννης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού Τάσος Μπινίσκος, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών διοικήσεων από όλη την Αττική.

 

 

«Μέχρι εδώ η απραξία! Θα προωθήσουμε ότι απαιτεί ο αυτοδιοικητικός κόσμος, κάθε τι αυτονόητο και λογικό» τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΠΕΔΑ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Δεσμεύτηκε δε ότι «θα μετατρέψουμε τη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων της χώρας σε όργανο συλλογής και διασποράς καλών πρακτικών». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, παρά τη σημερινή απαξίωση του κορυφαίου αυτού οργάνου, «με σχέδιο, υπομονή και ομόνοια μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων».

«Πηγαίνουμε με ένα σχήμα ενότητας που περιλαμβάνει εξαιρετικά στελέχη» σημείωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής για την ανατροπή», σχολιάζοντας ότι η παράταξη δεν έχει ξεκάθαρη ηγεσία, καθώς υπάρχει συμφωνία με τον έτερο διεκδικητή της προεδρίας Γιώργο Μαρκόπουλο, να αναλάβει τα ηνία της ΠΕΔΑ όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς.

 

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από τη διοίκηση του οργάνου σε περίπτωση που προηγηθεί ο συνυποψήφιός του. Ζήτησε με σαφήνεια από τους παριστάμενους «καθαρές θέσεις και καθαρή ηγεσία» (εισπράττοντας ένα θερμό αυθόρμητο χειροκρότημα στο συγκεκριμένο σημείο), διευκρινίζοντας ότι «με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα των εκλογών, ώστε να υπάρχει μια ενωμένη παράταξη και ένα νέο όργανο που θα λειτουργεί χωρίς έριδες, τριβές και αμφισβητήσεις».

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή της ομιλίας του Διονύση Χατζηδάκη, τον οποίο η αίθουσα υποδέχτηκε στο βήμα με τους παριστάμενους να χειροκροτούν όρθιοι. «Στην αυτοδιοίκηση έρχονται δυσκολίες και η ΠΕΔΑ χρειάζεται έναν άνθρωπο με όραμα, μεράκι και ικανότητες ακριβώς όπως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος», είπε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός. «Ο Γρηγόρης είναι ο άνθρωπος που θα βγάλει ασπροπρόσωπη την αυτοδιοίκηση», τόνισε σε άλλο σημείο, ευχόμενος στον δήμαρχο των 3Β καλή επιτυχία.

Η βραδιά έκλεισε σε φιλικό κλίμα, με τα πηγαδάκια να ανάβουν «φωτιά» για τις επικείμενες εκλογές της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr