Πέντε ασυμπτωματικά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Γλυφάδα

Συναγερμός σήμανε στη Γλυφάδα όταν διαπιστώθηκε ότι πέντε τρόφιμοι της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων “Η Μεγαλόχαρη”, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι πάντως δεν εμφανίζουν απολύτως κανένα σύμπτωμα, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν νοσηλεύτρια της εν λόγω δομής βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έγιναν δύο διαδοχικά τεστ σε εργαζομένους και τροφίμους, που βρέθηκαν στο σύνολό τους αρνητικά. Το τρίτο τεστ, του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, ήταν θετικό για πέντε επί συνόλου 35 τροφίμων.

Νωρίς σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Γλυφάδας και αυτοστιγμεί με εντολή του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου έσπευσε επί τόπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ακρίβος με συνεργεία καθαριότητας που απολύμαναν ενδελεχώς τον εξωτερικό χώρο, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Νίκος Βρυζίδης για να παράσχει κάθε βοήθεια σε εργαζομένους και τροφίμους.


Εσωτερικά η μονάδα απολυμαίνεται καθημερινά, όπως δήλωσε η Προϊσταμένη του Οίκου Ευγηρίας Ηλιάνα Ευθυμίου, η οποία διαβεβαίωσε ότι: “Όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκα υψηλής προστασίας, γάντια, γυαλιά, σκουφί και ρόμπα και φεύγοντας τα εναποθέτουν σε κάδο υψηλού κινδύνου. Το πρωί, μία εργαζόμενη που εκείνη τη στιγμή είχε βγάλει τον εξοπλισμό και έφευγε για το σπίτι της, άνοιξε την πόρτα να παραλάβει το ψωμί από υπάλληλο καταστήματος τροφοδοσίας, γι αυτό και εθεάθη χωρίς μάσκα”.

Σε σχέση με τον αερισμό του χώρου, η κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι “ανοικτά είναι μόνον τα παράθυρα των δωματίων που έχουν εκκενωθεί και απολυμανθεί, ενώ οι ενδιάμεσες πόρτες είναι κλειστές”. Η κ. Ευθυμίου ανέφερε πάντως ότι “δεν γνωρίζαμε πως έπρεπε να ενημερώσουμε τον Δήμο Γλυφάδας για το συμβάν”. Στο σημείο βρίσκεται από τις 6 σήμερα το πρωί περιπολικό της Αστυνομίας, που έχει αποκλείσει την είσοδο του γηροκομείου.

Στη μονάδα αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει και άλλο τεστ. Το περιστατικό αυτό είναι το 9ο που σημειώνεται σε οίκο ευγηρίας από την αρχή της πανδημίας.