Περιορισμένης έκτασης ζημιά προκλήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας μετά από πτώση σοβά από την οροφή στην αίθουσα υπολογιστών

Περίπου ένα τετραγωνικό μέτρο του σοβά της οροφής της αίθουσας υπολογιστών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας αποκολλήθηκε και έπεσε προχθές (20 Νοεμβρίου) το πρωί στις 11.00. Το συμβάν αναφέρθηκε από το σχολείο στο Δήμο και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μετέβει άμεσα στον χώρο για να διαπιστώσει προσωπικά την έκταση της ζημιάς και να διερευνήσει τα αιτία της πτώσης με τη βοήθεια των αρμόδιων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

 Διαπιστώθηκε ότι λόγω κακοτεχνίας στην κατασκευή (το 1985) δεν είχε γίνει σωστά το πρώτο στάδιο της επίστρωσης πριν την κατασκευή της επίχρισης της οροφής, με αποτέλεσμα τμήμα αυτής να αποκολληθεί και να πέσει.

Παρά τους μακροσκοπικούς ελέγχους που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία και προβλέπονται από το πρωτόκολλο επισκευών πριν από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιά σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου μας, δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη που θα μπορούσε να κινήσει υποψίες για την κακοτεχνία καθώς δεν υπήρχε ίχνος υγρασίας και η οροφή δεν είχε φουσκώσει σε κανένα σημείο. Μέσα σε δύο περίπου ώρες από την πτώση του σοβά, είχε εγκατασταθεί εργολάβος στην αίθουσα για την επισκευή της οροφής η οποία θα επισκευαστεί στο σύνολό της για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα διεξάγονται έλεγχοι με τη μέθοδο της κρούσης στις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου και όπου κριθεί απαραίτητο θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης του επιχρίσματος.

Σημειώνουμε πως κατά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του συγκροτήματος αξίας περίπου 150.000€ οι οποίες περιλαμβάνουν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με την αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση του λέβητα, καθώς και εργασίες θερμομόνωσης και υγρομόνωσης και επισκευές της περίφραξης.

Παράλληλα έχουν γίνει εσωτερικοί χρωματισμοί, διαμόρφωση του προαύλιου χώρου καθώς και συνεχείς επεμβάσεις γενικής συντήρησης. Στη διακοπή της λειτουργίας του σχολείου στις γιορτές έχει προγραμματιστεί ήδη η ανακατασκευή των τουαλετών του σχολείου και η ανύψωση της περίφραξης, ενώ και το καλοκαίρι του 2019 έχει προγραμματιστεί εξωτερική βαφή στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος.

Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τη διευθύντρια του Σχολείου, επιβεβαιώθηκε πως από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός παιδιού αλλά ένας μικρός μαθητής που βρισκόταν κοντά στο σημείου της πτώσης τρόμαξε και για καθαρά προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε παιδίατρο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει τραυματισμός.

Τέλος, ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του μικρού Σπύρου για να ενημερωθεί προσωπικά και επιβεβαίωσε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους γονείς πως προσωπικά έχει αναλάβει την επίβλεψη όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να μην επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό.