Πέθανε ο Αργεντινός κομίστας και σκιτσογράφος Mordillo

Σε ηλικία 86 έτων έφυγε από τη ζωή, ο Γκιγιέρμο Μορντίγιο, αργεντίνος σκιτσογράφος και κομίστας που αγαπήθηκε παγκοσμίως για τα σκίτσα του για το ποδόσφαιρο και τις απεικονίσεις ζώων, με διασημότερη αυτή της καμηλοπάρδαλης.

Σύμφωνα με την El Pais ο Μορντίγιο πέθανε στη Μαγιόρκα, ενώ όπως αναφέρεται ήταν δραστήριος μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Οι φιγούρες που σχεδίασε έγιναν δημοφιλείς τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Από μικρός είχε λατρεία για το σχέδιο και το ποδόσφαιρο. Εν τέλει έπειτα από μακρά πορεία αναζητήσεων επαγγελματικής ευκαιρίας, μπήκε στον κόσμο των εφημερίδων μέσω ενός σχεδίου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Paris Match» το 1966. Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και η απήχηση του έργου του ήταν διεθνής.

Κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση όταν ζούσε στο Παρίσι. Τα σχέδια του του χάρισαν σειρά βραβείων. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, ενώ ολοκλήρωσε πάνω από 2.000 σχέδια.

Στην καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η μία στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, η δεύτερη μία στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.