Πέθανε ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Στίβεν Χίλενμπεργκ

Mandatory Credit: Photo by Dave Allocca/StarPix/REX/Shutterstock (5634016ao) Stephen Hillenburg (Exec. Prod. Spongebob) with fans 'The Spongebob Movie: Sponge out of Water' film premiere, New York, America - 31 Jan 2015 Paramount Pictures Presents The World Premiere of 'The SpongeBob Movie - Sponge Out of Water 3D'

Ο Στίβεν Χίλενμπεργκ, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη 27/11, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon.

Ο ίδιος ο δημιουργός είχε ανακοινώσει πέρσι ότι έπασχε από  τη νόσο του Λου Γκέριγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση. Το τηλεοπτικό δίκτυο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως στα παιδιά, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS… Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ’ ολόκληρη την οικογένειά του».
Stephen Hillenburg

Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» με πρωταγωνιστή το θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του, που ζουν στην υποβρύχια πόλη του βυθού του Μπικίνι, μεταδόθηκε για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999.

πηγή: ert.gr