Πέθανε ο J. Michael Mendel, παραγωγός των Simpsons και του Rick and Morty σε ηλικία 54 ετών

Εκπρόσωπος του δικτύου Adult Swim, όπου προβαλλόταν η ανατρεπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Rick and Morty, επιβεβαίωσε τον θάνατο του παραγωγού, βραβευμένου με τέσσερα Emmy κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του.

Στα 25 χρόνια της καριέρας του, ο Mendel «καθοδήγησε και υποστήριξε μία γενιά καλλιτεχνών, σεναριογράφων και δημιουργών, και η απουσία του θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη την κοινότητα. Τα βαθύτερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στους φίλους του και στους συναδέλφους του, σε αυτή την δύσκολη στιγμή».

Ο συνδημιουργός του “Rick and Morty”, Justin Roiland, εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια στο Twitter. «Ο φίλος μου, ο συνεργάτης μου και παραγωγός Mike Mendel πέθανε. Δεν ξέρω τι θα κάνω χωρίς εσένα στο πλευρό μου Mike. Νιώθω “κατεστραμμένος“.

Ο Mendel ξεκίνησε να συνεργάζεται με την παραγωγή των Simpsons το 1989 και συμμετείχε ενεργά στο γύρισμα 207 επεισοδίων, κερδίζοντας τρία Emmy το 1995, το 1997 και το 1998 αντίστοιχα. Το τέταρτο Emmy ήρθε το 2018 για το Rick and Morty. Συμμετείχε επίσης στις παραγωγές των Big και Jerry Maguire. Ήταν παντρεμένος με την επίσης βραβευμένη με Emmy Juel Bestrop.

πηγή: lifo.gr