Πέθανε ο Ο 63χρονος θρύλος της πάλης και Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Ολυμπιονίκης, αθλητής της Ελληνορωμαϊκής πάλης, Γιώργος Ποζίδης. Ο Κοζανίτης παλαιστής υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην Επανομή και εξέπνευσε προτού προλάβουν να επέμβουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σημείο.

Ο Ποζίδης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ελληνες παλαιστές με αμέτρητες διακρίσεις στην πολύχρονη καριέρα του. Είχε αναδειχθεί έκτος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980, ενώ είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981,1984), τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983, και ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979. Ηταν μέλος της ελληνικής «ντριμ τιμ» της πάλης μαζί με τους Πέτρο ΓαλακτόπουλοΣτέλιο Μυγιάκη και Μπάμπη Χολίδη.

Γεννήθηκε στη Μαυροπηγή Κοζάνης το 1956, ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και αγάπησε από νεαρή ηλικία τον αθλητισμό. Δίδαξε ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, θεωρία και μεθοδική της πάλης, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992 και 1996. Αργότερα διετέλεσε και πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης.

Παράλληλα, είχε ιδιαίτερα έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

πηγή: ethnos.gr