Κεραμέως: «Πιθανή παράταση σχολικού έτους και νωρίτερα έναρξη του νέου»

Η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως στο Open, αλλά “όχι πέραν του τέλους Ιουνίου κι έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες”.


Από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί από το υπουργείο να δοθούν κατευθύνσεις για “την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη”.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, η Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, καθώς αποδίδει “εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου”.

Για το αν νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό “υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως υπάρχει ήδη”.

Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι “έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς”.


Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.