ΠΟΕΔΗΝ: Ανακοίνωσε πορεία διαμαρτυρίας Σωματείων Προνοιακών Μονάδων Βούλας και Γλυφάδας

Την Πέμπτη 10/10/2019 οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας 8πμ. οι δύο Προνοιακές Μονάδες που θα εκκινήσει από την Προνοιακή Μονάδα της Βούλας και θα καταλήξει στην Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
  • Πέμπτη 10/10/2019 Πορεία Διαμαρτυρίας Σωματείων Προνοιακών Μονάδων Βούλας και Γλυφάδας
  • Θα εκκινήσει 8πμ. από την Μονάδα της Βούλας για θα καταλήξει στη Μονάδα της Γλυφάδας

Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων των Προνοιακών Μονάδων Γλυφάδας και Βούλας κατά της κατάργησης της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας που φιλοξενεί 52 ΑΜΕΑ ηλικιωμένους και την μεταφορά στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας που φιλοξενεί παιδιά ΑΜΕΑ με αποφάσεις της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π. Αττικής.

Πως είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους ΑΜΕΑ ηλικιωμένοι που έχουν διαφορετικές ανάγκες φιλοξενίας και περίθαλψης με τα παιδιά ΑΜΕΑ. Η επιτροπή που σύστησε η Διοίκηση για να εξετάσει την καταλληλότητα του χώρου στη Βούλα, εξέδωσε πόρισμα ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος στη Βούλα για φιλοξενία της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας.

Εάν η Βούλα έχει τους χώρους γιατί δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό για να φιλοξενηθούν εκεί τα 55 παιδιά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Να κλείσουν την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας, να μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι στις άλλες Μονάδες της Αττικής κυρίως στη Βούλα για να καλύψουν έτσι τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και να ξεφορτωθούν το κόστος λειτουργίας.

Η λίστα αναμονής για φιλοξενία και αποκατάσταση στη Γλυφάδα είναι 8 μήνες. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα άτομα με αναπηρία.

Η δικαιολογία της Διοίκησης είναι η έξωση από το κτίριο η οποία όμως δεν έχει τελεσιδικήσει.

Καλούμε την Υφυπουργό Εργασίας να συναντήσει τα Σωματεία Εργαζομένων και να δώσει λύση.

πηγή: iatropedia.gr