Ποια σχολεία έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τις αρχές να λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού ανακοινώθηκε ότι ο 9χρονος της 38χρονης ασθενούς «μηδέν» από τη Θεσσαλονίκη η οποία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, βρέθηκε και αυτός θετικός στον Covid-19, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο οποίο φοιτούσε .

«Για τα παιδιά είναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ’ υπερβολήν το ότι κλείνουμε όλο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου για προληπτικούς λόγους.

Κλειστά σχολεία και στην Αττική

Σχολεία ωστόσο θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και στην Αττική και συγκεκριμένα τα: Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγειο «Ι.Μ. Καρράς».

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας «εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊό».

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε χθες, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην Αθήνα. Πρόκειται για 40χρονη υπάλληλο τράπεζας η οποία είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και είναι μητέρα δύο παιδιών το ένα από τα οποία είναι σε μαθητική εκδρομή στο Λονδίνο με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών.

Πρόκειται για την κόρη της η οποία είχε συνοδεύσει την μητέρα της στο ταξίδι στο Μιλάνο, επέστρεψε στην Αθήνα και αμέσως αναχώρησε για την σχολική εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη της 40χρονης θα κάνει εξετάσεις στο Λονδίνο και αναλόγως θα αποφασισθεί αν θα παραμείνει ή θα επιστρέψει στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

Κλειστά σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία στο Ναύπλιο
Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορωνοϊού.

Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

«Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για προληπτικούς λόγους.
Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία , δημοτικά ,γυμνάσια , λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.
Η ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής θα είναι στο επίκεντρο του επόμενου τριημέρου και όχι μόνο.
Η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».