Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν από σήμερα και με τι ωράριο

Με διευρυμένο ωράριο από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 20.30 το βράδυ ξεκίνησαν να λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα οι επιχειρήσεις κόμμωσης και κέντρα περιποίησης των άκρων.


Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου. Σημειωτέον ότι η προσέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται με μηνύματα.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα περιποίησης (ΚΑΔ 96.02): Στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία κ.λπ.) επιτρέπεται η λειτουργία με την προϋπόθεση των τεσσάρων ατόμων ανά 100 τ.μ. ένα επιπλέον άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Οι θέσεις εργασίας έχουν απόσταση δύο μέτρα, οι πελάτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, απαγορεύεται η αναμονή στους χώρους, οι επιχειρήσεις συντάσσουν καταλόγους ραντεβού που επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Ειδικά για τα τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ απαιτείται η χρήση διαχωριστικού (plexiglass).  Προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο 07:00 έως 20:30.

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, εκτός από το κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, μπορούν επιπλέον να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), παροχής υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων  με εξαίρεση την άσκηση (ΚΑΔ 96.04.10.02), τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (ΚΑΔ 96.04.10.06) και οι επιχειρήσεις γυαλίσματος υποδημάτων (ΚΑΔ 96.09.19.08).


Λιανικό εμπόριο: To λιανικό εμπόριο παραμένει ανοικτό με τη μέθοδο του click και clickinside μόνο στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου». Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου όπως ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά (π.χ. Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία κ.λπ.) παραμένει κλειστό πλην των εμπορικών καταστημάτων στα αεροδρόμια, μετά τον έλεγχο εισιτηρίων (air side). Εκεί που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής, ο τρόπος αγοράς είναι γνωστός και ο καταναλωτής πρέπει να έχει αγοράσει το προϊόν ηλεκτρονικά, να έχει αποστείλει SMS για την παραλαβή για την οποία δίδεται χρονικό περιθώριο 2 ωρών να την εκτελέσει.