Πολεμικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής: Μόλις 32 διαθέσιμες ΜΕΘ, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές

Δραματική πίεση υφίστανται τα νοσοκομεία στην Αττική, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές και οι νοσηλείες ασθενών για covid.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στον Ερυθρό Σταυρό υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη ΜΕΘ κλίνη, ενώ στο Ασκληπιείο είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες και κάποιοι από τους διασωληνωμένους θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο.

Στο Θριάσιο επίσης είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

Πρόκειται για μία πραγματικά δύσκολη νύχτα, αφού συνολικά οι διαθέσιμες κλίνες σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής είναι μόλις 32.

Μάλιστα, από το πρωί είναι πολύ αυξημένες οι νοσηλείες για Covid, με αποτέλεσμα να μένει να φανεί, πόσοι από αυτούς θα χρειαστεί να διασωληνωθούν.

Στο επίκεντρο είναι τα τρία αυτά νοσοκομεία, από όπου, όπως προαναφέρθηκε, κάποιοι από τους διασωληνωμένους θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σε Τζάνειο και Νίκαια υπάρχουν απλές κλίνες, γεγονός που σημαίνει, ότι περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.