Πολικό ψύχος στη Βρετανία: Χιονοθύελλες προκαλούν χάος σε μεταφορές και ηλεκτροδότηση

Σφοδρές χiονοθύελλες πλήττουν τη Βρετανία, προκαλώντας χάος στις μεταφορές και εκτεταμένα black out, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμη και τους -16 βαθμούς Κελσίου

Xιονοθύελλες έχουν βυθίσει τη Βρετανία σε χάος, προκαλώντας χάος στις μεταφορές και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, εν μέσω απελπιστικά χαμηλών θερμοκρασιών. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι το χάος θα συνεχιστεί για τις επόμενες τρεις ημέρες, μέχρι την Κυριακή.

Τρεις πορτοκαλί προειδοποιήσεις εκδόθηκαν από τους μετεωρολόγους για τη βόρεια Αγγλία, τα Μίντλαντς, τη Βόρεια Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου αναμένεται «σημαντική διακοπή» στις μεταφορές και την παροχή ρεύματος.

Οι οδηγοί άρχισαν να εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο καθώς άρχισαν να πέφτουν έως και 40 εκατοστά χιονιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε πολλές περιοχές οι θερμοκρασίες έφθασαν μέχρι και τους -16 βαθμούς Κελσίου. Εκατοντάδες αυτοκίνητα φωτογραφήθηκαν κολλημένα σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο M62 στη 1.22 π.μ. της Παρασκευής, καθώς οι αυτοκινητιστές πάλευαν με τις σκληρές συνθήκες.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το χιονισμένο Βόρειο Γιορκσάιρ χθες το απόγευμα, με την τοπική δύναμη να ανταποκρίνεται σε «απομονωμένα οχήματα» και «φρικτές συνθήκες οδήγησης λόγω χιονιού» στο Χάρογκεϊτ, στο Σκάρμπορο και το Σάτον Μπανκ.

Η Τετάρτη (8/3) ήταν η πιο κρύα νύχτα του χρόνου ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο θα παραμείνει χαμηλά. Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι οι περιοχές των Highlands θα μπορούσαν να δουν τον υδράργυρο να φθάνει τους -17C, με το φετινό χαμηλό ρεκόρ των -16C να καταγράφεται στην Altnaharra στην περιοχή.

newsbomb.gr