Πολυχώρος πολιτισμού και θερινός κινηματογράφος το «κόκκινο σπίτι» στη Βούλα

Υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Αντώνιο Κουνάδη η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου του κληροδοτήματος Μάξιμου Μητσόπουλου στη Βούλα, γνωστό ως «κόκκινο κτήριο», για σαράντα χρόνια.

Το ακίνητο αποτελείται από οικόπεδο επιφάνειας 1174 τ.μ. και ένα πέτρινο διώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 226 τ.μ. Στόχος της μίσθωσης είναι, μετά τη ολική ανακατασκευή και ανακαίνιση του κτηρίου, η δημιουργία ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει πολιτιστικό κέντρο, δανειστική βιβλιοθήκη, «θερμοκοιτίδα» νεανικής επιχειρηματικότητας, ενώ στον εξωτερικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφο.

Το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 600 € με ετήσια αύξηση μισθώματος 1,3 % και το σύνολο του ποσού θα διατεθεί από την Ακαδημία για τη χρηματοδότηση δύο υποτροφιών.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανακατασκευής, ανακαίνισης και υποστύλωσης ανέρχεται στο ποσό των 410 000 € καθώς δίνεται έμφαση στη διατήρηση της μοναδικής αρχιτεκτονικής του κτηρίου και την ανάδειξη της ιδιαίτερης κόκκινης πέτρας που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος θα εγκατασταθεί άμεσα μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Υπολογίζεται πως οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου ένα έτος και όταν ολοκληρωθούν θα λειτουργήσει ο νέος πολυχώρος πολιτισμού του Δήμου επί της Λεωφ. Βασιλέως Παύλου στη Δ.Ε. Βούλας, καλύπτοντας μία ανάγκη της περιοχής πολλών ετών.

πηγή : notia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ