Πολυτεχνείο: Τα έξι καρέ του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα που “αιχμαλώτισαν” τη χούντα

Η φωτογραφία ντοκουμέντο του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα το βράδυ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο ARISTOTELIS SARRIKOSTAS@ARXEIO ERT
Ο “φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου” Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, μιλά στον φακό του News 24/7 και μας μεταφέρει στους σιδηρόφρακτους δρόμους του καθεστώτος. Η εξέγερση των φοιτητών, η εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο και οι φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία γκρεμίζοντας την προπαγάνδα της δικτατορίας.

Τρία γρήγορα βήματα στη μέση της Πατησίων. Τρία καρέ σε κλάσματα δευτερολέπτου και η ιστορία αποτυπώνεται όπως ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Ξημερώματα 17ης Νοέμβρη 1973 και ο φωτορεπόρτερ του Αμερικανικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου “Associated Press”, Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, καταγράφει μέσα σε συνθήκες απόλυτου χάους την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο.

Πρωί 17ης Νοεμβρίου: Το τανκ λίγο πριν την εισβολή στο Πολυτεχνείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ

Μόλις έγραψε τη δική του ιστορία, αποκαλύπτοντας στον ελληνικό λαό καθώς και σε εκατομμύρια ανθρώπους στο εξωτερικό -με ότι αυτό συνεπάγεται – τη μαύρη προπαγάνδα των ημερών, ξεκινώντας και από την πλευρά του το… γκρέμισμα του χουντικού εφιάλτη που ζούσε η Ελλάδα.

Ο εισαγγελέας Τζεβάς με την ντουντούκα καλεί τους φοιτητές να εγκαταλείψουν το Πολυτεχνείο  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ@ΑΡΧΕΙΟ ERT

Τρία καρέ “φλου”, στην ορολογία των φωτορεπόρτερ, ήταν αρκετά. Το τανκ των χουντικών μόλις είχε σμπαραλιάσει την πύλη του Πολυτεχνείου και βρισκόταν μισό έξω και μισό μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα λιώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Τραυματισμός διαδηλωτή  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ

Η αστυνομία μέσα στη άγρια νύχτα χτυπούσε στο ψαχνό και οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εμπόλεμης ζώνης. Ουρλιαχτά, αίμα, πόνος και θάνατος μέσα στο πολυτεχνείο, πυροβολισμοί και ανελέητο αδιακρίτως ξύλο έξω από αυτό.

Γεγονότα Πολυτεχνείου 1973  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο “φωτορεπόρτερ του Πολυτεχνείου” ή ο “άνθρωπος ορχήστρα” όπως το αποκαλούν στο Associated Press, ήταν ο μοναδικός φωτορεπόρτερ που στάθηκε όρθιος, σήκωσε την φωτογραφική του μηχανή και κατέγραψε τον αγώνα μέχρις εσχάτων των φοιτητών, μιας κοινωνίας που διψούσε για δημοκρατία και το τέλος της δικτατορίας.

Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, πυροσβέστες ρίχνουν με τις μάνικες νερό στην είσοδο του Πολυτεχνείου

Ο φακός του News 24/7, συνάντησε τον Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, ο οποίος μιλά για τα καρέ που άλλαξαν την ιστορία, και αποτέλεσαν την πιο ηχηρή απάντηση στο καθεστώς που αρνήθηκε μέχρι και την εισβολή στο Πολυτεχνείο.

Κυρίες και κύριοι έτσι “αιχμαλωτίστηκε” η χούντα των συνταγματαρχών.

πηγή:  Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας / news247.gr