Πώς δουλεύουν τα μαγικά κόλπα που βραχυκυκλώνουν το κεφάλι σου

Και κάπως έτσι κύριοι, λειτουργεί η ψυχολογία της χειραγώγησης.

Όταν ήσουν πιτσιρίκι νόμιζες ότι τα μαγικά κόλπα ήταν πράγματι μαγικά και ότι η μαγεία είναι αληθινή. Τώρα όμως, ξέρεις να διαχωρίζεις το μύθο από την αλήθεια. Τα μαγικά κόλπα είναι αυτό ακριβώς: κόλπα. Τρικ που δεν έχουν να κάνουν με τη μαγεία, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται με την ψυχολογία.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το Digg και στο οποίο εμφανίζεται ένας «μάγος» από την Νέα Υόρκη ονόματι Jonathan Hsu, η μαγεία ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τα «κενά λογικής» του ανθρώπινου μυαλού. Κι αυτό, το πετυχαίνει με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος είναι σκόπιμα να διαστρεβλώσεις την εντύπωση κάποιου για ένα γεγονός, έτσι ώστε να μην μπορεί να διαχωρίσει την αιτία από το αποτέλεσμα.

Πάτα play για να κατανοήσεις πώς βραχυκυκλώνεται ο εγκέφαλός σου.


Χωρίς την ορθολογική σύνδεση, τα πράγματα μοιάζουν να συμβαίνουν… μαγικά. Υπάρχουν μάγοι που είναι καλοί σ’ αυτό και κάποιοι που είναι απλά «άσσοι». Πάρε για παράδειγμα τον David Blaine και τις απίστευτα αστείες αντιδράσεις που προκαλούν τα σούπερ ντούπερ κόλπα του στους θεατές.

Κι αν αυτό που μόλις είδες σου άρεσε, έχει και συνέχεια. Στο ακόλουθο βίντεο μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα best of the best κόλπα του που παίζουν με το μυαλό σου σε μία μάχη άνιση. Για σένα.

πηγή: Χριστίνα Φαραζή / gr.askmen.com