Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθροδιακινητών που είχαν στήσει αστυνομικοί στον Έβρο

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα λαθροδιακινητών με συνεργούς σε Τουρκία και Βουλγαρία είχαν στήσει αστυνομικοί και ιδιώτες στην περιοχή του Έβρου.

Η επιχείρηση των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες με κλιμάκιο να έχει μεταβεί στην περιοχή και να παρακολουθεί κάτω από άκρα μυστικότητα τους δυο αρχιφύλακες που υπηρετούν στην συνοριακή φύλαξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι οι εμπλοκή αστυνομικών είναι μεγαλύτερη.

Οι δυο συλληφθέντες αστυνομικοί ήταν οι προϊστάμενοι στα περίπολα ελέγχου στον Έβρο και κάθε φορά που περνούσαν παράτυποι μετανάστες φρόντιζαν να βρίσκονται τα περίπολα στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να περάσουν ανενόχλητοι οι μετανάστες. Αμέσως μετά, μικρά βανάκια τους παραλάμβαναν και προχωρούσαν στην ηπειρωτική χώρα.

Κάθε φορά όμως που στα περίπολα μπορεί να ήταν κάποιος αστυνομικός που θα υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ο προϊστάμενος ειδοποιούσε τον ιδιώτη συνεργό που έκανε τον ενδιάμεσο και εκείνος με τη σειρά του ειδοποιούσε στην Τουρκία ένα μέλος του κυκλώματος ώστε να μην περάσουν τους αλλοδαπούς.

Εξοργιστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είχαν προμηθευτεί είδους θερμικές κάμερες ώστε να εντοπίζουν τη νύχτα τον όποιο αστυνομικό των αδιάφθορων μπορεί να τους παρακολουθούσε για να ξεσκεπάσει τη δράση τους.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έπαιρναν τουλάχιστον 150 ευρώ για κάθε άτομο που περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Πηγή: cnn.gr