Πώς εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε Βάρκιζα, Βούλα και Βουλιαγμένη (photos-video)

Λαμπερός ήλιος, τσουχτερό κρύο και πλήθος κόσμου ήταν τα χαρακτηριστικά του φετινού εορτασμού των Θεοφανείων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων του παραλιακού Δήμου έγινε χωρίς απρόοπτα αν και με αισθητά μειωμένη συμμετοχή χειμερινών κολυμβητών και στις τρεις πόλεις.

Η αρχή έγινε στη Βάρκιζα, όπου από πέρσι οι ιερείς επιβαίνουν σε βάρκα, έχοντας καταργήσει τη χρήση της δημοτικής εξέδρας. Το «εν Ιορδάνη» ακούστηκε από …ντουντούκα εντός φουσκωτού σκάφους και οι διεκδικητές του σταυρού κολύμπησαν αρκετά μέτρα και κέρδισε ο γρηγορότερος.

Ακολούθησε η αντίστοιχη τελετή στη Βουλιαγμένη και στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης, που πλημμύρισε από κόσμο. Οι τακτικοί χειμερινοί κολυμβητές της πλαζ, Βουλιαγμενιώτες μικροί και μεγάλοι βούτηξαν στο νερό, όμως το σταυρό πήρε ο πιο τυχερός, αφού η πολυκοσμία στον μώλο δεν επέτρεψε στον ιερέα να πλησιάσει στην άκρη και έτσι επέλεξε να τον πετάξει από μακριά στους συγκεντρωμένους.

Στη Βούλα ο αγιασμός των υδάτων έγινε στους χώρους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας, όπως κάθε χρόνο, κατά το συνηθισμένο τυπικό. Ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΑΟΒ άνοιξαν τα πανιά τους και υποδέχτηκαν τη ρίψη του σταυρού με σειρήνες.

Τέλος, αγιασμός έγινε και στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

πηγή: Γιώργος Λαουτάρης / 3vita.gr