Πόσοι επιτρέπεται να μαζευτούν να ψήσουν αρνί την Κυριακή του Πάσχα

Την απάντηση στο «μέχρι πόσοι μπορούν να μαζευτούν και να ψήσουν αρνί την Κυριακή του Πάσχα» περιμένουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το μέλος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρο Μπαλάσκα.


Όπως είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, «υπάρχει μία «δημιουργική ασάφεια» στις οδηγίες της κυβέρνησης για το πόσα άτομα επιτρέπεται να μαζευτούν και να ψήσουν τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα».

Τόνισε, δε, πως η αστυνομία περιμένει τις οδηγίες από τη σημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

«Δεν υπάρχει μέχρι ώρας εντολή για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, περιμένουμε τις οδηγίες από την Πολιτική Προστασία», είπε ακόμα ο κ.Μπαλάσκας και εκτίμησε πως «ενδεχομένως θα υπάρχουν προβλήματα», καθώς σε αυτό θα συμβάλλουν «ο καλός καιρός και γιορτινές ημέρες, που είναι βαθιά χαραγμένες στην ψυχή των Ελλήνων».


Θα μπορούσε να υπάρχει σύλληψη για αντίσταση ή εξύβριση

Απαντώντας για το ενδεχόμενο συλλήψεων ανήμερα το Πάσχα, τόνισε πως «θα μπορούσε να υπάρξει σύλληψη σε περίπτωση αντίστασης και εξύβρισης, είναι παραβάσεις του ποινικού δικαίου», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι πολύ δύσκολη η θέση της αστυνομίας, πχ να πάμε σε μία πυλωτή με 3 οικογένειες και 5 παιδάκια, που παίζουν ή παππούδες, που ψήνουν το κοκορέτσι».

Ο κόσμος να μην δυσκολεύει τον ψυχισμό των αστυνομικών

Ο Μπαλάσκας απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες, να «μην δυσκολεύουν τον ψυχισμό μας», όπως είπε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί, όπως ανέφερε, «1 τόνος κρέατα ήρθε με τα ΚΤΕΛ, πού θα ψηθούν όλα αυτά;».

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας και στις εκκλησίες και όπως τόνισε το μέλος της ΠΟΑΣΥ, «οι ναοί είναι ήδη υπό επιτήρηση από άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, περνούν συχνά έξω από εκκλησίες οι εντολές είναι σαφέστατες».