Πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων; Η απάντηση του καθηγητή Σύψα

Τη Δευτέρα η χώρα θα συμπληρώσει δύο εβδομάδες από την ημέρα που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να ανακοινωθούν νέα, πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Αυτά, όμως, μικρό ρόλο παίζουν για τους περισσότερους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί και έχει μειώσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις της έξω από το σπίτι.

Το ερώτημα που «βασανίζει» τους περισσότερους είναι το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων, προκειμένου να αρχίσει σιγά σιγά μία έστω μικρή επιστροφή στην κανονικότητα.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό και έδωσε μία πρώτη εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει.

Πρώτα, όμως, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε είναι πάντα μετρημένος και ιδιαίτερα αυστηρός σε όσα λέει, ξεκαθάρισε πως στα μέσα προς τέλη Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρέπει άπαντες να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, ώστε η έξαρση αυτή να είναι στον μικρότερο δυνατό βαθμό.


«Αν όντως συνεχίσουν άπαντες να δείχνουν αυτό το καλό πρόσωπο που έχουν δείξει μέχρι στιγμής, τότε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου μάλλον θα ξεκινήσει η πρώτη συζήτηση -όχι ανακοίνωση- για τη χαλάρωση των μέτρων», τόνισε ο Σύψας, κάτι που σημαίνει ότι στα μέσα Μαΐου ενδεχομένως να αρχίσει η άρση τους.

Πώς θα γίνει αυτό; Δεν το απάντησε, αλλά όλοι εκτιμούν πως θα είναι με την ακριβώς αντίθετη σειρά με την οποία πάρθηκα τα μέτρα αυτά.