Βρούτσης: «Πότε θα πάρουν οι δικαιούχοι τα 800 ευρώ – Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις»

Ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε, είναι ανέξοδη και ανεύθυνη.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και σύνεση και απαντώντας στην κριτική γιατί δεν ανέλαβε και την καταβολή του δώρου Πάσχα, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί όλα τα βάρη.

«Κάναμε μια γενναία παρέμβαση. Δίνουμε από 800 ευρώ σε όσους εργαζόμενους που οι επιχειρήσεις τους έκλεισαν, μετά από κυβερνητική παρέμβαση, τα ίδια χρήματα θα πάρουν και όσοι έμειναν άνεργοι από τις αρχές Μαρτίου, ενώ επεκτείνουμε το επίδομα ανεργίας σε όσους το δικαίωμα τους έληγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τις απολύσεις, ενώ στο ερώτημα αν η αναστολή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας θα φέρει απολύσεις, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι το μέτρο είναι προσωρινό και θα δώσει…. οξυγόνο στις επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα των 800 ευρώ, είπε ότι η ΠΝΠ θα εκδοθεί αύριο και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ, ενώ τα χρήματα θα τα πάρουν οι δικαιούχοι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.