Πού σερβίρουν στην Αθήνα μαγειρευτό φαγητό, ανώτερο και από της μαμάς

Αν σας έχει λείψει το σπιτικό φαγητό από τα χέρια της μαμάς, στην Αθήνα θα βρείτε πολλά παραδοσιακά μαγειρεία και ταβέρνες που σερβίρουν φρεσκομαγειρεμένα μαγειρευτά. Παραδοσιακά πιάτα από την ελληνική κουζίνα και φαγητά που σε κάποιες περιπτώσεις, είναι ανώτερα και από της μαμάς!

Αν, λοιπόν, έχετε επιθυμήσει καλό σπιτικό φαγητό, παρακάτω σας έχουμε τα μαγειρεία στο κέντρο της Αθήνας που σερβίρουν τα καλύτερα.

Λελούδας

Σχεδόν έναν αιώνα ζωής μετράει ο Λελούδας στον Βοτανικό και δε νομίζουμε να υπάρχει κάποιος που να μην έχει περάσει, έστω μία φορά από το ιστορικό αυτό μαγειρείο. Αγαπημένο στέκι για τίμιο, σπιτικό, μαγειρευτό φαγητό, σε ένα καλτ και ήσυχο περιβάλλον.

Ο Λέλουδας αποτελεί αγαπημένο στέκι για εργάτες, φορτηγατζήδες, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου.
Σαλαμινίας 8, Βοτανικός

Η Ήπειρος

Εδώ, μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η Ήπειρος αποτελεί ένα από τα καλτ εστιατόρια της πόλης. Το φαγητό που θα έφτιαχνε η μαμά στο σπίτι για να ταΐσει την οικογένειά της, φιγουράρει καθημερινά στη βιτρίνα του ιστορικού μαγειρείου στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ σερβίρεται σε γενναίες μερίδες. Επίσης, αποτελεί ένα από τα θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης, μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά
Φιλοποιμένους 4, Βαρβάκειος

Ροζαλία

Αν ένα γευστικό στέκι στο κέντρο έχει συνδυάσει το όνομά του με τα Εξάρχεια, αυτό σίγουρα είναι η οικογενειακή ταβέρνα Ροζαλία. Λειτουργεί από το 1978 και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μαγειρευτών. Στα συν και η μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, τα οποία έρχονται στο τραπέζι σας σε δίσκο, για να διαλέξετε εκείνο που θα σας κάνει το κλικ.
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια

Οι Νοστιμιές της Μαίρης

Όπως το λέει και το όνομά του, το μαγειρείο με τις πολλές σπιτικές νοστιμιές. Στα φαγητά της Μαίρης ξεχωρίζουν οι πίτες με χειροποίητο φύλλο, οι λαχανοντολμάδες κι εννοείται τα λαδερά.

Αν μη τι άλλο, είναι από τα μέρη που θα βρείτε γεύσεις εφάμιλλες του μαμαδίστικου φαγητού.
Ύδρας 2-4, Κυψέλη

Μαρτίνης

Με μια ιστορία που μετρά περίπου μισό αιώνα, το μαγειρείο του Μαρτίνη στην Πατησίων, συμβαδίζει σχεδόν με τη νεότερη ιστορία της πόλης.

Στο πλούσιο μενού του βρίσκει κανείς πληθώρα προτάσεων μαγειρευτών φαγητών, βασισμένων σε πατροπαράδοτες συνταγές. Αγκινάρες αλά πολίτα, μπριάμ, μοσχαράκι κοκκινιστό κ.α. βάζουν σε πειρασμό.
Πατησίων 289, Αθήνα

 

πηγή: newsbeast.gr